DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21537170.24917%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’de Yangında Evleri Yanan Aile Bireyleri Anlattı
14 okunma

İzmir’de Yangında Evleri Yanan Aile Bireyleri Anlattı

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 10:54
İzmir’de Yangında Evleri Yanan Aile Bireyleri Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çıkan yangında, Bayraklı’da bulunan evleri alevlere teslim olan aile üyeleri, yaşadıkları korkunç anları anlattılar. Alevlerden yakınlarını kurtaran acılı ağabey, “Gelinimi, kız kardeşimi, annemi ve iki yeğenimi kurtardım. Sadece 10 saniye daha geç kalsaydım, gelinim ve kız kardeşim kül olmuşlardı” dedi.

Ağabeyi Ümit Çetin, yangının bir ağacın alev almasıyla başladığını ve kurumuş otların tutuşmasıyla yayıldığını söyledi. “Karşı taraftaki evdeydim. Aniden arka tarafta kızıl dumanlar görünce alevlerin geldiğini anladım. Kozalaklar kuru otları, paletleri ve kütükleri tutuşturmuştu. Alevlerin önünü alamadık, iki çatı da bir anda alevlere teslim oldu. Herkes kendi evini kurtarmaya çalışıyordu, adeta kıyamet kopmuştu. Evde gelinim, yeğenlerim, annem ve kız kardeşlerim vardı. Onları kurtarmaya çalışırken ev alevler içinde kalmıştı. Küçük bir hortumla yangını söndürmeye çalıştık, ancak başaramadık. Gelinimi, kız kardeşimi, annemi ve iki yeğenimi kurtardım. Sadece 10 saniye geç kalsaydım, gelinim ve kız kardeşim kül olmuşlardı. Gelinim bütün pencereleri ve kapıları kapatmıştı, sesimizi duymamıştı. Eğer onları kurtarmamış olsaydık, alevlerin geldiğini bile bilmeyeceklerdi. Çatıyı söndürmeye çalışırken ayaklarım yandı. Bu mahallede 30-40 ev yandı” dedi.

Yangında canını güçlükle kurtaran evli ve iki çocuk babası Şahin Çetin, “Baba evinde 7 kişi, aşağıdaki evimde ise eşim, 2 çocuğum ve ben vardık. Çocuklarım yatıyordu, onları kurtarabildik. Tüm eşyalarımız, birikimlerimiz yandı. Canımızı kurtardığımız için şükrediyoruz. Sokakta sabahladık, kalacak yerimiz yok. İki kardeşim de yangını söndürmeye çalışırken dumandan etkilendi, vücutlarında yanıklar oluştu. Çocukları kurtarırken üstümüzden ateş parçaları düşüyordu. Çok zor durumdayız” dedi.

Karşıyaka 3-sayfa izmir Acil Durum İzmir 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP