DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir’de yağışlı havada akıma kapılan gençlerin ölümüne ilişkin dava devam ediyor
13 okunma

İzmir’de yağışlı havada akıma kapılan gençlerin ölümüne ilişkin dava devam ediyor

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:51
İzmir’de yağışlı havada akıma kapılan gençlerin ölümüne ilişkin dava devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MAHKEME SONRASI AÇIKLAMA

İzmir’de meydana gelen yağmurlu havada sokakta yürürken elektrik akımına kapılıp hayatlarını kaybeden İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’in ölümüyle ilgili davanın ikinci günü sona erdi. Duruşma sonrasında, 13’ü tutuklu 42 sanığın 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, mağdur ailelerinin avukatları basın açıklaması yaptı.

İnanç Öktemay’ın avukatı Cenk Düzgüner, sosyal medyanın davanın kamuoyu tarafından yakından takip edilmesinde büyük rol oynadığını vurguladı. Adaletin tecelli etmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ve ihmali olan herkesin yargılanmasını talep ettiklerini belirtti. “Suçluların bulunması, ihmalleri olanların en alt kademeden en üst kademeye kadar herkesin yargılanıp cezalandırılmasını istiyoruz ve bu konuda sonuna kadar takipçi olacağız,” dedi.

İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, davanın sorumlulukların belirlenmesi üzerine yoğunlaştığını ancak henüz kimsenin sorumluluğu üstlenmediğini söyledi. Dosyadaki bilirkişi raporu ve iddianamenin yeterli olmadığını belirten Yılmaz, asıl sorumluların bulunması gerektiğini vurguladı.

Özge Ceren Deniz’in avukatı Ayşe Sarıçiçek, davanın dün başladığını ve bugüne kadar toplam 22 sanığın dinlendiğini bildirdi. Sonraki duruşmanın 3 güne yayılacak şekilde 13-14-15 Kasım tarihlerine ertelendiğini belirtti.

Kadir ÖZEN/ İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceren Deniz Mahkeme Güncel Hukuk İzmir Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP