DOLAR 33,9902 -0.26%
EURO 38,0556 0.33%
ALTIN 2.829,970,98
BITCOIN 21483075.29486%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:02

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir’de Suç Örgütüne Operasyon: 11 Şüpheli Gözaltına Alındı
11 okunma

İzmir’de Suç Örgütüne Operasyon: 11 Şüpheli Gözaltına Alındı

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 07:52
İzmir’de Suç Örgütüne Operasyon: 11 Şüpheli Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu sabah İzmir’de gerçekleştirilen bir operasyonda, lideri yurt dışında bulunan ve “kasten öldürmeye teşebbüs ve cinayet” gibi suçlarda rol aldığı iddia edilen bir suç örgütüne yönelik baskın düzenlendi. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, firari A.Ü. liderliğindeki suç örgütünün üyeleri hedef alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen operasyon, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. Operasyon, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “cinayet”, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından soruşturma kapsamında gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde eş zamanlı olarak 10 adrese düzenlenen baskınlarda 11 şüpheli yakalandı. Örgüt lideri dahil olmak üzere yurt dışındaki 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Operasyon sırasında yapılan aramalarda 1 tabanca, 3 tüfek, 3 şarjör, 14 kartuş, 23 fişek ve 1 kasatura ele geçirildi.

Yurt dışına kaçmaya hazırlanırken yakalanan cinayet şüphelisi S.S., operasyon sırasında yakalanan diğer şüpheliler arasında yer alıyor. Ayrıca, örgüt liderlerinin talimatıyla İzmir’de bir iş yerine yönelik gerçekleştirilen kurşunlama olayına karışan D.D. de gözaltına alındı.

Daha önce aynı örgüte yönelik yapılan bir operasyonda yakalanan 5 şüphelinin tutuklandığı da belirtildi.

Haber – Kamera: Kadir ÖZEN / İZMİR, DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Operasyon İzmir İzmir Gözaltı Suç Operasyon Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.