DOLAR 33,9979 -0.21%
EURO 38,0532 0.33%
ALTIN 2.829,510,96
BITCOIN 21694035.80326%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir’de Selvili ailesi miras davasında DNA örneği alınacak kabirler değiştirilsin talebi
14 okunma

İzmir’de Selvili ailesi miras davasında DNA örneği alınacak kabirler değiştirilsin talebi

ABONE OL
Eylül 5, 2024 07:51
İzmir’de Selvili ailesi miras davasında DNA örneği alınacak kabirler değiştirilsin talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in tanınmış Selvili ailesinin mirasını konu alan 2,5 milyar liralık bir davada, Esen Gül Berker, evlat edindiği Osman Nuri Selvili’nin mirasçıları olduğu iddiasıyla dava açtı. Berker’in avukatı, Osman Nuri Selvili’nin kardeşleri olduğu iddia edilen kişilerin, Hilmi Selvili’nin kardeşleri olup olmadığını sorguladı. Hilmi Selvili’nin mirasçıları ise Osman Nuri Selvili’nin Hilmi Selvili’nin kardeşi olmadığını iddia etti.

Dava sürecinde, Osman Nuri Selvili’nin mezarının açılarak DNA örneği alınması kararı verildi. Ancak bu karara, Selvili ailesinin mevcut mirasçıları itiraz etti. Bunun üzerine mahkeme, yeni bir duruşma için izin verdi.

Davanın son duruşmasında, Berker’in avukatı, Hilmi Selvili ve Osman Nuri Selvili’nin mezarlarının yer değiştirilmesi konusunda şüphe olduğunu dile getirerek önlem alınmasını talep etti. Hilmi Selvili’nin mirasçıları ise bu talebe itiraz ederek mezarın taşınmasının mümkün olmadığını ve şüphenin yersiz olduğunu savundu.

Hakim, bu aşamada bir işlem yapmaya gerek olmadığına karar vererek davayı erteledi. Hilmi Selvili’nin mirasçıları ise hakimin tarafsızlığı konusunda şüphe duydukları gerekçesiyle reddihakim talebinde bulundu. Bu talep, üst mahkemeye gönderildi.

Dava, Selvili ailesinin mirasının nasıl paylaşılacağı konusunda büyük bir belirsizlik yaratıyor. Davanın sonucunda, Selvili ailesinin mirasının kimlere kalacağı ve Osman Nuri Selvili’nin gerçekten de Hilmi Selvili’nin kardeşi olup olmadığı belli olacak.

Mahkeme Güncel Hakim Miras İzmir Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.