DOLAR 34,1157 0.28%
EURO 38,1222 0.16%
ALTIN 2.862,591,18
BITCOIN 21642972.33318%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’de Orman Yangınlarına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor
12 okunma

İzmir’de Orman Yangınlarına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 10:53
İzmir’de Orman Yangınlarına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Karşıyaka, Menderes ve Urla ilçelerinde çıkan yangınlar, hava ve kara ekiplerinin yoğun çabalarıyla söndürülmeye çalışılıyor. Karşıyaka’daki yangın 4. gününe girerken, Menderes ve Urla’daki yangınlar ise 2. gününde devam ediyor. Karşıyaka’daki yangında etkilenen alanlar, dron ile görüntülendi.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı’nda, 15 Ağustos akşamı saat 21:00’de başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangın, çevredeki yerleşim yerlerini de etkileyerek 17 evi kül etti. 105 ev boşaltılırken, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yaklaşık 1600 hektarlık alanı etkileyen yangın, 3 mahalleye de boşaltma emri verilmesine neden oldu. Karşıyaka’da başlayan yangın, Bayraklı ve Çiğli ilçelerindeki ormanlık alanlara da sıçrayarak kentin birçok noktasında duman bulutlarına neden oldu. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ederken, söndürülen bölgelerde soğutma çalışmaları da sürüyor. Yangına karadan müdahale devam ederken, gece görüşlü bir helikopter de gece boyunca söndürme çalışmalarına katıldı. 4. güne girilen yangında, hava unsurları da sabah saatlerinde tekrar çalışmaya başladı. Alevlere müdahalede 2 uçak, 7 helikopter ve çok sayıda arazöz görev alıyor.

MENDERES’TEKİ YANGIN İKİNCİ GÜNÜNDE

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarında dün saat 16:30’da başlayan orman yangını, bölgeden yükselen dumanlar nedeniyle fark edildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 6 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 7 su ikmal aracı, 1 dozer ve 1 yer ekibi yangın bölgesine sevk edildi. İlk müdahale saat 16:55’te gerçekleşti. Alevlere müdahale gece boyunca devam etti. Yangının ikinci gününde ise 5 uçak, 8 helikopter ve çok sayıda arazöz ile alevlere müdahale ediliyor.

URLA’DAKİ MAKİLİK YANGINI

Urla ilçesinde makilik ve kırsal alanda çıkan yangın, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürülmeye çalışılıyor.

Dün saat 19:30’da Urla ilçesi Balıklıova Mahallesi’nde bir sitenin arkasında bulunan bölgede başlayan makilik yangınına, 4 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 1 yer ekibi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın ikinci gününde devam ediyor.

Haber: Nevra UÇKAÇ – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Menderes İzmir Urla İzmir Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP