DOLAR 34,0867 0.18%
EURO 38,1021 0.06%
ALTIN 2.840,470,41
BITCOIN 21768423.14897%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’de Karaciğer Nakliyle Sağlığına Kavuşan Doktor
10 okunma

İzmir’de Karaciğer Nakliyle Sağlığına Kavuşan Doktor

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 10:44
İzmir’de Karaciğer Nakliyle Sağlığına Kavuşan Doktor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de acil karaciğer nakli gerektiren Doktor Atilla Özler, hayat kurtaran bir kadavradan organ bağışı sayesinde sağlığına kavuştu. Özel bir hastane tarafından yapılan açıklamada, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özler’in 1,5 yıl önce karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğu belirtildi.

Dr. Özler’in karnında 2 ay önce sıvı birikmesi ve bunun gittikçe artması üzerine karaciğer nakli yapılması kararı alındı. Nakil listesindeki yoğunluktan dolayı kadavradan organ bekleme listesine yazılan Dr. Özler için, eşinin Seval Özler’in karaciğer vericisi olma isteğiyle 3 ay içinde nakil yapılması planlandı.

Nakil gününü beklerken çift, kadavradan karaciğer bağışı haberiyle büyük bir sevinç yaşadı. Muğla’dan İzmir’e gelen Dr. Özler, yapılan nakil ile sağlığına kavuştu. Dr. Özler, beklenmedik haber üzerine yaşadıkları heyecanı, “Eşimden alınacak karaciğerle nakil olmaya hazırlanmıştım. Kadavradan bağış haberi geldiğinde inanamadım. Uçarak hastaneye geldik. Öyle aceleyle hazırlanmışız ki, hastanede valizi açtığımızda bu sıcak havada kışlık kazakları koyduğumuzu fark ettik.” sözleriyle anlattı.

Operasyondan sonra günden güne iyileştiğini belirten Dr. Özler, “Doktor olarak her gün hastaların hayata tutunması için çabalıyorum ama bu kez hayatını kaybeden tanımadığım biri beni hayata bağladı. Acılı aileye minnettarlığımı iletiyor, sabır ve rahmet diliyorum. Yaşadıkça evlatlarının bir parçası da bende yaşayacak. Bir hekim olarak bu durumu biliyordum ama hasta olarak deneyimlemek çok başka. Organ bağışı çok önemli, herkesin yapması gereken bir görev,” dedi.

Nakil operasyonunu gerçekleştiren ekibin başındaki hastanenin Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, kadavradan bağışların artmasını ve canlı vericili nakillerin zorunlu olmadıkça yapılmamasını istediklerini dile getirdi. Geçen yıl gerçekleştirilen 1500 civarında naklin yüzde 90’ının canlı vericili olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, “Tam tersini, kadavradan bağışların yüksek olmasını istiyoruz. Hastamızın durumu iyi, daha da iyi olacak,” dedi.

Atilla Özler izmir Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP