DOLAR 34,1135 0.28%
EURO 38,1071 0.11%
ALTIN 2.857,561,01
BITCOIN 21654942.41854%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’de Kalp Pili Takılacak Hastada Tıkalı Damar Tespit Edildi
8 okunma

İzmir’de Kalp Pili Takılacak Hastada Tıkalı Damar Tespit Edildi

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 10:44
İzmir’de Kalp Pili Takılacak Hastada Tıkalı Damar Tespit Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de yaşayan Coşkun Temeltaş, kalp yetmezliği ve böbrek ile karaciğer yetmezliği nedeniyle Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde tedavi görüyordu. 60 yaşındaki Temeltaş, artan nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvurdu ve kalp pili takılması gerektiğine karar verildi. Ancak ameliyat sırasında doktorlar şok edici bir keşifle karşılaştılar: Temeltaş’ın üst ana toplardamarı tamamen tıkalıydı.

Doç. Dr. Cihan Altın liderliğindeki ekip, bu nadir görülen durumu hemen ele aldı ve damara stent takarak tıkanıklığı giderdi. Daha sonra, stentin içinden kalp pilinin kablolarını geçirerek pil yerleştirildi. Ameliyat başarılı bir şekilde tamamlandı.

“Bu çok nadir görülen bir durum ve vakayı literatüre bildireceğiz,” diyen Doç. Dr. Altın, “Üst ana toplardamar tıkanıklığı genellikle yüzde ve boyunda şişliklere neden olur, ancak Temeltaş’ta bu belirtiler hiç görülmemişti. Bu da, hastaların bu durumdan habersiz olabileceğini gösteren önemli bir bulgu.” dedi.

Coşkun Temeltaş ise ameliyatın ardından sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. “Şu an çok iyiyim, rahat nefes alıyorum ve kısa sürede taburcu olacağım,” dedi.

Kalp Yetmezliği Operasyon Ameliyat izmir Hastane Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP