DOLAR 34,1146 0.28%
EURO 38,1233 0.16%
ALTIN 2.864,201,24
BITCOIN 21595222.34781%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’de Kalbinin Üzerindeki Kanser Kütlesi Alınan Genç Mimar, Mesleğine Dönmeyi Bekliyor
19 okunma

İzmir’de Kalbinin Üzerindeki Kanser Kütlesi Alınan Genç Mimar, Mesleğine Dönmeyi Bekliyor

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 10:46
İzmir’de Kalbinin Üzerindeki Kanser Kütlesi Alınan Genç Mimar, Mesleğine Dönmeyi Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de yaşayan genç bir mimar, hayati önem taşıyan bir ameliyattan sonra sağlığına kavuştu ve yeniden mesleğini icra etmek için sabırsızlanıyor.

Denizli’den gelen 30 yaşındaki Berkcan Demirel, 4 ay önce göz kapaklarında düşüklük ve dudak kaslarında istemsiz hareketler nedeniyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucunda Demirel’e “myastenia gravis” adı verilen bir kas hastalığı teşhisi konuldu.

Kas zayıflığı nedeniyle ayakta durmakta zorlanan Demirel, SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Can Ceylan tarafından muayene edildi.

İleri incelemelerde Demirel’in kalbinin ana damarları üzerinde bir tümör tespit edildi. Bunun üzerine, kalbin işlevini etkileyen bu kitleyi çıkarmak için kapalı bir ameliyat planlandı.

Prof. Dr. Ceylan ve ekibi, hastanın göğsüne açtıkları 2 santimetrelik üç delikten girerek tümörü başarılı bir şekilde çıkardı.

“Hastanın yaşı ve tümörün konumu göz önüne alındığında, bu oldukça nadir görülen bir tümör türü”

Prof. Dr. Kenan Can Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirel’in hastaneye başvurduğu zaman yaşam kalitesinin ciddi şekilde azaldığını ve ayakta durmakta bile zorlandığını belirtti.

Ceylan, daha derinlemesine incelemeler sonucunda Demirel’e timus kanseri teşhisi konulduğunu hatırlatarak, “Hastanın yaşı ve tümörün konumu göz önüne alındığında, bu oldukça nadir görülen bir tümördü. Ekip arkadaşlarımla birlikte hassas bir operasyon gerçekleştirerek kalbin üzerindeki damardan tümörü aldık. Çünkü hasta, bu yaş grubunda tümörün küçülmüş olması beklenirken, aksine büyümüş ve kötü bir hal almıştı.” dedi.

Tümörün kalp ana damarları üzerinde bulunması nedeniyle oldukça hassas bir ameliyat planı hazırladıklarını vurgulayan Ceylan, operasyon sonrasında hastanın sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Berkcan Demirel de yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçirdiğini anlattı.

Ameliyat öncesi kendisi ve ailesinin sürekli olarak bilgilendirildiğini vurgulayan Demirel, “Ameliyatla kanserli bölümden kurtuldum. Bir süredir kullanamadığım kaslarım artık normale döndü. Kullandığım ilaçlar sayesinde kas hastalığımın belirtileri kontrol altında. Artık bir an önce meslek hayatıma geri dönmek istiyorum.” dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

Operasyon Mimar izmir Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP