DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23377170.47987%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:54

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İzmir’de Epidural Anestezi ile Ağrısız Doğum Dönemi Başladı
7 okunma

İzmir’de Epidural Anestezi ile Ağrısız Doğum Dönemi Başladı

ABONE OL
Ekim 19, 2024 08:51
İzmir’de Epidural Anestezi ile Ağrısız Doğum Dönemi Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Şehir Hastanesi’nde doğum yapan kadınların konforunu artırmak için epidural anestezi ile normal doğum uygulamasına başlandı. Bu, İzmir’deki kamu hastanelerinde ilk kez uygulanıyor ve doğum sürecinde ağrı hissini azaltarak anne adaylarının daha rahat bir şekilde doğum yapmalarını sağlıyor.

Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Şefi Doç. Dr. Yaşam Kemal Akpak, epidural anestezinin normal doğumun önceliğini ve değerini korurken anne adaylarının ağrısız ve konforlu bir doğum deneyimi yaşamalarını sağladığını belirtti. Ayrıca, bu uygulamanın hastanede zaten yaygın olarak desteklenen normal doğum sürecini daha da motive edici ve rahatlatıcı hale getirdiğini ifade etti.

‘HASTANIN KONFORUNU ARTTIRIYOR’

Doç. Dr. Akpak, “Epiduralle doğumu ilk defa yapıyoruz. Doğuma kötü etkisi yok. Hastanın konforunu arttırıyor. Anestezi uzmanlarımızla birlikte hastayı seçtikten sonra işlemi uyguluyoruz” dedi. Ayrıca, bu uygulamanın İzmir’deki kamu hastaneleri için büyük bir adım olduğunu ve hem normal doğumu desteklemek hem de hastalara kolay ve konforlu bir doğum deneyimi sunmak için önemli olduğunu vurguladı.

‘ÖNCESİNDE ÇOK ŞİDDETLİ SANCILARIM, KASILMALARIM VARDI’

Uygulamanın faydalarını deneyimleyen ev kadını Dicle Arslan Can, “Ağrılarımı hissetmiyorum. Daha iyiyim. Öncesinde çok şiddetli sancılarım, kasılmalarım vardı. Şimdi daha iyi hissediyorum. Şehir hastanesinde böyle bir uygulamanın olması çok güzel. Özellerde vardı ancak maliyetli olduğu için herkes ödeyemeyebiliyordu. Buranın böyle bir şeyi sunması gayet iyi” dedi.

Dicle Arslan Can ve Aziz Can çiftinin ‘Eymen’ ismini verdiği 50 santimetre boyunda 3 kilo 150 gram ağırlığında bir erkek evladı, Doç. Dr. Yaşam Kemal Akpak, Doğumhane Sorumlusu Op. Dr. Sibel Bakiye Civaş, Doç. Dr. Emrah Töz, Asistan Dr. Burcu Ceren Özdoğan, Asistan Dr. Ece Türkbaşarır ve Asistan Dr. Ece Çalık’tan oluşan ekip tarafından sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Çift, operasyon sonrası mutluluk pozları verdi.

Haber Kadir ÖZEN – Kamera Gökhan KILIÇ İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Sağlık Güncel İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP