DOLAR 34,1135 0.28%
EURO 38,1071 0.11%
ALTIN 2.857,561,01
BITCOIN 21654942.41854%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’de elektrik akımına kapılan 2 kişinin davası başladı
14 okunma

İzmir’de elektrik akımına kapılan 2 kişinin davası başladı

ABONE OL
Eylül 5, 2024 10:51
İzmir’de elektrik akımına kapılan 2 kişinin davası başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen sağanak yağışta hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili dava başladı. 13’ü tutuklu 42 sanık hakkında açılan davada, Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel ve İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan da bulunuyor.

10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanıklar hazır bulunurken, İZSU’nun eski genel müdürü Ali Hıdır Köseoğlu SEGBİS aracılığıyla katıldı. Olayda hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz’in KKTC vatandaşı olması nedeniyle, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali de duruşmayı izledi.

Arıklı, adliye önünde yaptığı açıklamada, ihmaller zinciri sonucu iki kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu iki acı kayıptan bir tanesi de Kıbrıslı bir çocuğumuz. Burada tıp fakültesi öğrencisiydi. Maalesef buna kaza demek ne kadar doğru bilmiyorum ama yıllar süren ihmallerin getirdiği acı bir olay. Aile hakkını arıyor. Biz de KKTC’nin milletvekilleri ve hükümeti olarak buradayız. Aileye destek veriyoruz ve bu acı olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan etmek istiyoruz.” dedi.

Gazimağusa milletvekili Şahali ise Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi’nin okul arkadaşı olduğunu belirterek, “Çok menfur bir olay neticesinde bir kayıp yaşadık. Bizim yurttaşımız. Hem bu sebeple hem de kardeşimin yanında durmak için buradayım. Umarım ki yargı süreci adil bir şekilde sonlanır. Hem kamu vicdanını rahatlatacak hem de benzer olayların bir kez daha yaşanmamasını sağlayacak, zorlayıcı etki yapacak bir sonuç ortaya çıkar.” şeklinde konuştu.

Ahmet Abi ise olaydan sorumlu olan kişi ve kurumların en ağır şekilde cezalandırılmasını ve adaletin tecelli etmesini istediklerini belirtti. Ailenin avukatı Ayşe Sarıçiçek ise olayda kusuru olanların en üst sınırdan cezalandırılması için mücadele edeceklerini bildirdi.

Dava süreci, 12 Temmuz’da İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde meydana gelen sağanak yağışta yolun karşısına geçmeye çalışan Özge Ceren Deniz (23) ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay’ın (44) hayatını kaybetmesiyle başladı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında ilk etapta 48 şüpheli gözaltına alınmış, 14’ü tutuklanmış ve 1 kişi itiraz sonrası serbest bırakılmıştı. Bilirkişi raporunun hazırlanmasının ardından gözaltına alınan 10 kişiden Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve bu kurumun eski genel müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’nun da bulunduğu 8’inin yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına, 2’sine ise ev hapsi verilmesine karar verilmişti.

Soruşturma Güncel Yargı Konak İzmir Hukuk Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP