DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir’de ABD askerinin başına çuval geçirdiler: 15 kişi gözaltında
8 okunma

İzmir’de ABD askerinin başına çuval geçirdiler: 15 kişi gözaltında

ABONE OL
Eylül 3, 2024 07:51
İzmir’de ABD askerinin başına çuval geçirdiler: 15 kişi gözaltında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Limanı’nda demirleyen Amerikan savaş gemisinden izinli olarak inen bir asker, kentte yürürken bir grup tarafından saldırıya uğradı. Grup, askerin başına çuval geçirdi ve olayı kameralara kaydetti. Olayın sorumluluğunu Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üstlendi.

ABD Askerine Saldırı

Olay, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde meydana geldi. Görgü tanıkları, saldırıyı gerçekleştiren grubun arasında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin de olduğunu iddia etti.

15 Gözaltı

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı ve saldırıda bulunan 15 kişiyi gözaltına aldı. Polisin soruşturması devam ediyor.

Doğu Perinçek’in Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, saldırıyı “ABD’nin ve İsrail’in sözde Kürdistan, gerçekte İkinci İsrail planlarına meydan okuma” olarak nitelendirdi.

“Hamas Liderine Verilen Yanıt”

Perinçek, “Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye namlularını gösteren ABD, İsrail ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri hangi güçle karşı karşıya geldiklerini hesap etmek durumundadırlar. Aynı zamanda Türk Gençliği, HAMAS lideri Heniyye’nin şehit edilmesine Türkiye’den yanıt vermişlerdir ve kahraman Filistin halkına İzmir’den selam göndermişlerdir.” dedi.

İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirdiler: 15 kişi gözaltında

ABD Büyükelçiliği’nin Açıklaması

ABD Ankara Büyükelçiliği, saldırıyı “ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz.” şeklinde açıkladı. Büyükelçilik, Türk makamlarına olayla ilgili hızlı müdahale ve soruşturma başlatma çabaları için teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Türkiye Gençlik Birliği Doğu Perinçek Cep Telefonu Güvenlik Türkiye Gençlik 3-sayfa Hamas İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP