DOLAR 34,1263 -0.04%
EURO 38,1339 0.56%
ALTIN 2.894,110,32
BITCOIN 2158153-0.82193%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:06

AKŞAMA KALAN SÜRE

İzmir’de 37. Ahilik Haftası Şed Kuşanma Töreni Düzenlendi
5 okunma

İzmir’de 37. Ahilik Haftası Şed Kuşanma Töreni Düzenlendi

ABONE OL
Eylül 24, 2024 09:48
İzmir’de 37. Ahilik Haftası Şed Kuşanma Töreni Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de 37. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında geleneksel şed kuşanma töreni düzenlendi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Konak Meydanı’nda organize ettiği törene İzmir Valisi Süleyman Elban da katıldı. Elban, konuşmasında Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması sürecinde ahilik teşkilatının oynadığı önemli role değindi.

Ahiliğin sıradan bir esnaf örgütü olarak görülmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Vali Elban, “Bu teşkilat, milletin biriktirdiği değerli geleneklerin bir araya gelmesiyle oluşmuş özel bir kültür örneği. İslam ile buluşmasıyla da dünyaya özgün bir model ve ekonomik anlayış kazandırdı. Ahilik sadece bir esnaf örgütü değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi ve toplum düzeni anlamına gelir.” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da ahilik kültürünün Anadolu’nun ekonomik ve sosyal gelişiminde öncü rol üstlendiğini belirtti.

Kaya, Çeşme Turizm Planı’nın durdurulmasını eleştirerek, “Bu projeyi durduranlar, İzmir’in kalkınmasını ve esnafın güçlenmesini engelleyecek bir mantaliteye sahip. Bu anlayışla ne turizmi geliştirebiliriz ne de İzmir’i kalkındırabiliriz.” dedi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata da törende konuşmalar yaptılar.

Konuşmaların ardından “ilin ahisi” Doğan Karasakal’a özel kıyafetleri giydirildi ve şed takıldı.

Törene İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, meslek odası temsilcileri, kurum müdürleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Süleyman Elban Ahilik Haftası Yerel Haberler Konak Meydanı Kültür Sanat Politika Ekonomi Yaşam izmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP