DOLAR 33,9902 -0.26%
EURO 38,0556 0.33%
ALTIN 2.829,970,98
BITCOIN 21483075.29486%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:02

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik skandalında pes dedirten savunma: Yaptığım iş dört dörtlük
7 okunma

İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik skandalında pes dedirten savunma: Yaptığım iş dört dörtlük

ABONE OL
Eylül 6, 2024 07:51
İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik skandalında pes dedirten savunma: Yaptığım iş dört dörtlük
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Konak ilçesinde yaşanan sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılıp hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili davada, Gözde Elektrik Dağıtım ve İZSU Genel Müdürlüğü yöneticileri, ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyerek birbirlerini suçladılar.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan yargılanan 42 sanıktan 13’ü tutuklu olarak mahkemeye çıkarıldı. Sanıklara 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Tutuksuz yargılanan Gözde Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel ve İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan da duruşmada hazır bulundu. İZSU’nun eski genel müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

KKTC’Lİ BAKAN DA DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

Olayda hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz’in KKTC vatandaşlığı olması nedeniyle KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali ve KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da duruşmayı takip etti. Duruşmada savcılık makamını İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü temsil etti. Mahkeme başkanı, iddianameyi ve suçlamayı açıkladıktan sonra sanıklara söz verdi.

“9 YILDIR SORUNSUZ İŞLEYEN BİR TESİSİN İNŞASINDAN SUÇLANIYORUM”

Tutuklu sanık Gözde Elektrik Arıza Onarım Müdürü A.K., yaşanan olaydan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti ve “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acıyı hiçbir şey hafifletemez. İddianameyi okuyunca şaşırdım. 9 yıldır sorunsuz çalışan bir tesis inşa etmekle suçlanıyorum. Sorun dış etkenlerden kaynaklanıyor. Kablo derinliği olması gerektiği gibiydi. Ben idari görevliyim. Sorumluluğumun olmadığını düşündüğüm şeyler nedeniyle tutukluyum. Suçlamayı kabul etmiyorum.” şeklinde konuştu.

“SUÇSUZUM, TAHLİYEMİ VE BERAATİMİ İSTİYORUM”

İZSU’nun açtığı ihaleyi kazanarak olay yerindeki mazgalların yapımını üstlenen firmanın sahibi, tutuklu sanık A.K., uzman bir ekiple çalıştığını ve uygun malzeme kullanmadığı iddialarını kabul etmediğini belirterek şunları söyledi: “İdarenin talimatıyla ızgara değişim talimatı verdim. O sırada İZSU’dan aldığım iki ayrı işim daha vardı. Ben sahada değildim. Izgara değişimi gerçekleşti. Tutukluluk süresince avukatlarımın getirdiği görüntülerde yaptığım işin doğru olduğunu gördüm. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatimi istiyorum.”

“BÖLGEDE SÜREKLİ ELEKTRİK KAÇAĞI OLDUĞU BELİRTİLMİŞ”

Bir sanık avukatı, yanında getirdiği elektrik kablosu koruyucu borusunu göstererek tutuklu sanık Kapuş’a sorular sordu. Tutuklu sanık İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B. K., bilirkişi raporunun aceleye getirildiğini ve hatalı olduğunu öne sürerek şunları ifade etti: “Esnaflar bölgedeki açık kabloları Gözde Elektriğe bildirmiş. Bu sorunla ilgili İZSU’ya hiçbir ihbar gelmedi. Kronikleşmiş bir sorun. Bölgede sürekli elektrik kaçağı olduğu belirtilmiş. İZSU ile ilgili bir sorun belirtmemişler. Mazgallar olmadan da olayların yaşandığını söylemişler. Gözde Elektrik firması yetkilileri, içleriniz rahat mı? Vatandaşlarımız suda boğularak değil, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Tutuklu olmamıza bir sebep yok.”

Duruşmada Gözde Elektrik ve İZSU yöneticisi sanıklar ile avukatları arasında karşılıklı suçlamalar yaşandı ve ortam gerginleşti. Mahkeme başkanı, duruşmaya bir saat ara verdi.

Kaynak: AA / Güncel

İzsu Genel Müdürlüğü Mahkeme Güncel Konak izmir Hukuk Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.