DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili davada ara karar verildi
14 okunma

İzmir’de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili davada ara karar verildi

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:51
İzmir’de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili davada ara karar verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili davada önemli bir gelişme yaşandı.

Konak ilçesindeki trajik olayda hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın ölümüyle ilgili davada 42 sanık yargılanıyor. Davanın ikinci duruşması 13-14-15 Kasım tarihlerinde görülecek.

13 sanığın tutuklu olarak yargılandığı davanın ilk duruşması, yoğun katılım nedeniyle iki gün sürdü. 13 tutuklu sanığın ifadesi alındıktan sonra, tutuksuz yargılanan sanıkların savunmaları dinlendi.

Duruşmada Özge Ceren Deniz’in ailesi, sorumluların en ağır cezayı almasını istedi. Özellikle annesi Filiz Abi, tüm sanıkların müebbet hapse mahkum edilmesini talep etti.

Duruşmanın sonunda verilen ara kararda, 13 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Yalnızca bir tutuksuz sanığın yargılama koşulları değiştirildi; Alara E.’nin hamilelik durumu göz önüne alınarak ev hapsi kararı kaldırıldı.

Mahkeme başkanı, sanık yakınlarının tepkilerine karşılık, “İki gündür burada sanık dinliyoruz. Kimse kusurlu değil ama iki kişi ölmüş. Herkes bunun bilincine göre hareket etsin” dedi.

Ara kararda ayrıca TEDAŞ’a yazı yazılarak sanıkların HTS kayıtlarının istenmesi ve AYKOME’ye 6 ay öncesine ilişkin çalışma yapılıp yapılmadığı ve izin alınıp alınmadığına ilişkin yazı yazılması kararlaştırıldı. Duruşma savcısı, keşifle birlikte yeni bir kişi raporunu daha sonra değerlendireceğini belirtti.

İnanç Öktemay’ın yeğeni Berfin Öktemay, “Adalete güvenimiz sonsuzdur” dedi. Özge Ceren Deniz’in avukatı Ayşe Sarıçiçek ise, “İnşallah cezalarını alacaklar” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Güvenlik 3-sayfa Güncel Yargı Hukuk Konak İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP