DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir Valisi Süleyman Elban, sağanak sonrası incelemelerde bulundu
5 okunma

İzmir Valisi Süleyman Elban, sağanak sonrası incelemelerde bulundu

ABONE OL
Eylül 13, 2024 08:51
İzmir Valisi Süleyman Elban, sağanak sonrası incelemelerde bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Valisi Süleyman Elban, şehri etkileyen şiddetli yağışın ardından incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Elban, “Bu akşam itibarıyla hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. İlk etapta zarar gören vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde maddi yardım sağlayacağız. Daha sonra da kısa sürede AFAD’ın sağladığı kaynaklarla hasarlarının büyük bir kısmını gidermeyi hedefliyoruz. Bu afette can kaybının olmaması bizi rahatlattı,” dedi.

Dün, Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün “kuvvetli yağış” uyarısının ardından İzmir’de şiddetli gök gürültülü sağanak yaşandı. Yağmur nedeniyle trafikte zor anlar yaşayan sürücüler ve yayalar vardı. Cadde ve sokaklar suyla doldu. Seferihisar ilçesinde dün saat 02.00 sıralarında başlayan ve şiddeti artan sağanak nedeniyle Çolak İbrahim Bey Mahallesi 95 Sokak’taki bir inşaatın istinat duvarı su baskınından dolayı çöktü. Duvarın çöktüğü binada oturanlar, güvenlik gerekçesiyle ekipler tarafından tahliye edildi. Menderes’in Ahmetbeyli Mahallesi Maydonoz Koyu’nda ise yol çöktü. Yağmurun neden olduğu su baskını zemin katlardaki ev ve iş yerlerini de etkiledi. Ayrıca Menderes’in Özdere Mahallesi’nde bir apartmanın istinat duvarı çöktü. Ölen ya da yaralanan olmadığı olayda 1 kamyon, 2 otomobil ve bazı evler de hasar gördü. İzmir’de sağanağın etkilediği kent merkezine 35, Buca’ya 66, Balçova ile Bayraklı’ya 40, Güzelbahçe’ye 40, Bayındır’a 60, Seferihisar’a 71,8 ve Menderes’e ise 127 kilogram yağış düştü.

DALGIÇ EKİPLERİNİN YARDIMIYLA ARAÇ KARAYA ÇIKARILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, şiddetli yağışın en çok etkilediği Menderes’in Ahmetbeyli Mahallesi’nde denize sürüklenen tekne ve otomobilleri kurtardı ve su basan evlerde tahliye çalışmaları gerçekleştirdi. Ekipler, önce yolun çöken kısmının yanından kurtarma yolu açtı. Ardından dalgıç ekipleri halat yardımıyla denize sürüklenen iki tekneyi karaya çıkardı. Molozların temizlenmesi ve teknelerin kaldırılmasının ardından karadan yaklaşık 300 metre sürüklenen otomobile ulaşıldı. Dalgıç ekiplerinin yardımıyla araç karaya çekildi. İtfaiye ekipleriyle koordineli olarak alana gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ise çekiciyle yolun çöken kısmında mahsur kalan ikinci aracı olay yerinden kaldırdı.

‘METREKAREYE 133 KİLOGRAM YAĞIŞ’

İzmir Valisi Süleyman Elban, kenti etkileyen şiddetli yağış sonrası incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Mağdurların taleplerini dinledi. Ardından açıklama yapan Vali Elban, “Dün saat 04.00 sıralarında şehrimiz genelinde yoğun bir yağış başladı. Bu yağış özellikle Menderes ilçemizin sahil bölgelerini etkiledi. Yaklaşık 4-5 saatlik bir süre içinde metrekareye 133 kilogram yağış düştü. Burada arazi yapısını ve yerleşim durumunu da gördüğünüz gibi, bu süre zarfında maalesef bazı iş yerleri, evler ve otoparklar su altında kaldı. Şehrimizin genelinde Tire, Buca, Konak ve birkaç başka ilçemizde su baskını yaşandı,” dedi.

‘EN BÜYÜK HASAR MENDERES’TE’

Vali Elban, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En yoğun ve neredeyse en büyük hasar Menderes ilçemizde. Şehrimiz genelinde toplam 231 evimiz su baskından etkilendi. 47 iş yerimiz de su baskınından etkilendi. 45 araç sel sularına kapıldı ya da kapalı otoparklarda su altında kaldı ve hasar gördü. Dün öğle saatlerinde yağışın azalmasıyla birlikte AFAD, Çevre Şehircilik, Defterdarlık ve Mal Müdürlüğü ekiplerimiz hızla hasar tespit çalışmalarına başladı. Diğer taraftan da kaymakamlığımız, belediye ekiplerimiz, AFAD’ımız ve diğer birimlerdeki arkadaşlarımız da buradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve suların tahliyesi konusunda çalışmalara başladı. Bu akşam itibarıyla hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasını planlıyoruz. İlk etapta zarar gören vatandaşlarımıza hızla maddi yardım sağlayacağız. Daha sonra da kısa süre içerisinde AFAD’dan gelecek kaynaklarla da onların hasarlarının büyük bir kısmını gidermeyi hedefliyoruz. Bu afetle ilgili bizi tek rahatlatan husus, can kaybı olmaması.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Elban Doğal Afetler Hava Durumu Acil Durum Güncel Çevre Yaşam İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP