DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir Ticaret Odası Başkanı: Körfezin temizliği için eylem planı oluşturulmalı
15 okunma

İzmir Ticaret Odası Başkanı: Körfezin temizliği için eylem planı oluşturulmalı

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 07:52
İzmir Ticaret Odası Başkanı: Körfezin temizliği için eylem planı oluşturulmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerine karşı acil bir eylem planı çağrısında bulundu. Özgener, tüm paydaşların bir araya gelerek bu soruna kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini vurguladı.

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz’ın başkanlığında düzenlenen Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Özgener, yaşanan zorlu yaz döneminin ve iklim değişikliğinin etkilerinin altını çizdi.

Orman yangınlarının çevreye verdiği zararı hatırlatan Özgener, “Doğanın en zengin ekosistemlerinden birine sahip olan bölgemiz, orman yangınları nedeniyle büyük bir tehdit altında” dedi. Caydırıcı cezalar ve bilinçlendirme çalışmalarıyla yangınların önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özgener, İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerinin insan kaynaklı kirliliğin bir sonucu olduğunu belirtti. Oksijen eksikliğinin, körfezin kıyılarına çupra ve levrek gibi çeşitli balıkların vurmasına neden olduğunu ifade etti. Ölü balıkların yarattığı kötü koku da kentin en büyük sorunlarından biri haline geldi.

Bakanlıkların ve yerel yönetimlerin konuyu araştırdığını belirten Özgener, “İzmir’in tüm paydaşlarının bir araya gelerek bir Eylem Planı hazırlaması ve bu planı hızla uygulamaya koyması gerekiyor” dedi. Özgener, planın, körfezin temizliğine ve gelecekte benzer olayların yaşanmasının önlenmesine yönelik etkili çözümler sunması gerektiğini vurguladı.

Özgener, toplantıda güncel konulara ilişkin değerlendirmeler de yaptı.

Mahmut Özgener Ekonomi İzmir Çevre İzmir Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP