DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir Körfezi’nde Yaşanan Balık Ölümleri ve Kötü Koku Karşıyaka Sahilini Kirletti
12 okunma

İzmir Körfezi’nde Yaşanan Balık Ölümleri ve Kötü Koku Karşıyaka Sahilini Kirletti

ABONE OL
Eylül 13, 2024 08:51
İzmir Körfezi’nde Yaşanan Balık Ölümleri ve Kötü Koku Karşıyaka Sahilini Kirletti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve rahatsız edici koku, sonrasında etkili olan sağanak yağışla daha da kötüleşti. Derelerin debisi yükselerek denize akan sular, beraberinde getirdikleri çöplerle Karşıyaka sahilini kirletti. Vatandaşların sosyal medyada paylaştığı görüntüler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kirliliği gidermek için temizlik çalışması başlattı.

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısı sonrası İzmir’de gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Yağmur suları derelerin debisini artırdı ve denize taştı. Derelerden denize akarken beraberinde taşıdıkları çöpler, Karşıyaka sahilini kirletti. İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kötü koku, sahilin çöp yığınına dönüşmesiyle birlikte halkın tepkisini çekti. Vatandaşlar, sosyal medyada çektikleri görüntülerle durumu paylaşarak belediyeden çözüm beklediklerini belirtti.

‘İZMİR’E HİÇ YAKIŞMIYOR’

Ağrı’dan İzmir’e gezmeye gelen Cihat Şuur (30), “İzmir’i güzel görmeyi bekliyordum ancak karşılandığım görüntü ve koku beni hayal kırıklığına uğrattı. Denize geldiğimde bu kirliliği görünce çok üzüldüm. Şehre hiç yakışmıyor. Ekipler temizlik yapıyor ama bu durum 4 gündür devam ediyor. Sahile dolaşmak istedik ancak koku yüzünden duramadık. İzmir’e ilk gelişim ve daha önce Antalya, İstanbul gibi şehirlerde böyle bir durumla karşılaşmadım. Güzel şehrimize hiç yakışmadı, hoş bir görüntü değil” dedi.

Necdet Kanatlı (65) ise “Kokudan çok rahatsızız. Balıklara yazık oldu. Bu kadar kirliliği görünce şaşırdım. Kirliliğin bu kadar olmaması gerekirdi. Çalışmalar yetersiz kalıyor. Yağmur yağınca İzmir’i sel basıyor, yeterli çalışma yapılmıyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Güncel Çevre İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP