DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir Körfezi’nde Yaşanan Balık Ölümleri ve Kötü Koku Karşıyaka Sahilini Kirletti
7 okunma

İzmir Körfezi’nde Yaşanan Balık Ölümleri ve Kötü Koku Karşıyaka Sahilini Kirletti

ABONE OL
Eylül 13, 2024 08:51
İzmir Körfezi’nde Yaşanan Balık Ölümleri ve Kötü Koku Karşıyaka Sahilini Kirletti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kötü koku, dün etkili olan sağanak sonrası daha da kötüleşti. Yükselen dereler, denize akan sularla birlikte Karşıyaka sahiline bol miktarda çöp taşıdı. Vatandaşların sosyal medyada paylaştığı görüntüler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kirliliği temizlemek için harekete geçti.

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısının ardından İzmir’de şiddetli gök gürültülü sağanak yaşandı. Yağmur suları derelerin debisini artırarak denizlere taşındı ve Karşıyaka sahilini çöplerle kapladı. Balık ölümleri ve kötü koku nedeniyle oluşan kirlilik, halk arasında büyük tepki çekti.

‘İZMİR’E HİÇ YAKIŞMIYOR’

Ağrı’dan İzmir’e gezmeye gelen Cihat Şuur (30), kentin kötü koku ve kirlilik ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bu manzarayı hiç görmedim. Deniz kenarına geldiğimde karşılaştığım kirlilik ve koku, şehre hiç yakışmıyor. Arkadaşlar temizliyor ama 4 gündür buradayım, sahile dolaşmaya geldik, kokudan dolayı duramadık. Daha önce Antalya ve İstanbul gibi büyük şehirlere gittim; hiç böyle bir şeye denk gelmedim. O yüzden içim yandı. Güzel şehrimize hiç yakışmadı. Hiç hoş bir görüntü değil” dedi.

Necdet Kanatlı (65) ise, “Kokudan çok rahatsızız. Balıklara yazık. Bu kadar kirliliği görünce şaşırdım. Kirliliğin bu kadar olmaması lazım. Çalışmalar yetersiz kalıyor. Yağmur yağıyor, İzmir’i sel basıyor yeteri kadar çalışma yok” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Güncel Çevre Yaşam İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP