DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21558490.43781%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir Körfezi’nde Ölü Balık Alarmı: Kordon Boyunda Balık Tutulmaya Devam Ediyor
19 okunma

İzmir Körfezi’nde Ölü Balık Alarmı: Kordon Boyunda Balık Tutulmaya Devam Ediyor

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:46
İzmir Körfezi’nde Ölü Balık Alarmı: Kordon Boyunda Balık Tutulmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Körfezi’nin Bayraklı Sahili’nde, sayısız ölü balık kıyıya vurdu ve bu durum ekiplerin temizlik çalışmalarına başlamasına neden oldu. Ölü balıkların yarattığı yoğun pis koku, Kordon boyunu etkiledi ve bazıları buna rağmen balık tutmaya devam etti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi ve TTB Üyesi Halk Sağlığı Uzmanı Ali Osman Karababa, ölü balıkların tüketiminin tehlikeli olabileceğini belirterek, “Sorun çözülene kadar balık tüketmekten kaçınılmalıdır” uyarısında bulundu.

Çupra ve levrek başta olmak üzere her boyutta yüzlerce ölü balık, Bayraklı Sahili’nde denize savrulmuş halde bulundu. Ölü balıkların yoğunluğu ve deniz yüzeyindeki kirlilik, rahatsız edici bir kokuya neden oldu ve sineklerin sayısında artış gözlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü, ölü balıkları toplamak için bir çalışma başlattı. Ekipler, denizden ve balıklardan numune alarak analiz ettirdi. Belediye ekipleri ölü balıkların büyük bir kısmını temizlemesine rağmen, pis koku hala hissedilmekteydi. İzmir İl Tarım Orman Müdürlüğü de konuyu incelemeye başladı.

VATANDAŞLARA UYARI

TTB Merkez Konsey Üyesi ve TTB Üyesi Halk Sağlığı Uzmanı Ali Osman Karababa, Körfez’de balık tutan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. “Ortada bir sorun var ve bunun netleşmesi zaman alabilir. Bu nedenle önlem almak şart. Sorunun kaynağı belirlenene kadar balık tüketimi riski taşımaktadır” diye belirtti.

‘YARI BAYGIN BALIKLARI TUTMUYORUZ’

Kordon boyunda balık tutan Gökhan Apak (49), “Şu an balık sayısı çok azaldı. Ölü balıklar nedeniyle balıkçılık zorlaştı. Açık denizden gelen balıklar sağlıklı gibi görünüyor, ancak yarı baygın haldeki balıkları tutmuyoruz. Onlar tehlikeli olabilir” dedi. Mehmet Öztekin (56) ise, “Bugün pek fazla ölü balık görmedim. Tuttuğum balıklar sağlıklı görünüyor. Balıkları satıyorum ve bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadım” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkçılık Körfez İzmir Balıkçılık Tarım Çevre Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP