DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21571500.49497%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir Karşıyaka’daki orman yangını 62,5 saat sonra kontrol altında (3)
13 okunma

İzmir Karşıyaka’daki orman yangını 62,5 saat sonra kontrol altında (3)

ABONE OL
Ağustos 19, 2024 08:52
İzmir Karşıyaka’daki orman yangını 62,5 saat sonra kontrol altında (3)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

**İzmir’deki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı**

İzmir’de devam eden orman yangınları, yoğun çabalar sonucunda kontrol altına alınmaya başladı. Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda çıkan yangın, 62,5 saatlik bir mücadelenin ardından kontrol altına alındı. Urla ilçesindeki maki yangını ise 16,5 saatte söndürüldü. Menderes ilçesindeki yangın ise kontrol altına alınmak üzere, enerjisi düşürüldü ve çalışmalar hava ve kara yoluyla devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili yaptığı açıklamada, Karşıyaka’daki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı, “Bugün güzel haberler var. Karşıyaka Yamanlar’da şehre bakan bölümde herhangi bir risk bulunmuyor. Ekiplerimiz, yangını üst tarafta bir vadiye sıkıştırdı. Şu anda bu yangın kontrol altında. Soğutma çalışmaları devam edecek.” dedi.

Bolu Göynük’te devam eden yangınla ilgili de bilgi veren Bakan Yumaklı, “Burası sarp araziler ve uçurumlarla dolu geniş bir alan. Ekiplerimiz yoğun bir mücadele sonucunda yangını kontrol altına aldı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Ağaç yapısı nedeniyle küçük tütmeler görülebilir ancak endişelenecek bir durum yok.” diye belirtti.

‘**Urla ve Çeşme’de Soğutma Çalışmaları Sürüyor**’

Bakan Yumaklı, dün akşam İzmir Urla ve Çeşme’de çıkan yangının, makilik bir alanda çıktığını ve orman ekiplerinin hemen müdahale ettiğini söyledi. “Yerel yönetimler ve emniyet ekipleri de olay yerine geldi. Yakındaki bir site risk altında olduğu için tahliye edildi. Zarar gören ev veya can kaybı yok. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Orman teşkilatı, yeni risk oluşmaması için bölgede çalışmaya devam edecek. 2 uçak ve 1 helikopterle çalışmalar sürdürülüyor. Bu yangın da kontrol altında.” dedi.

‘**Menderes’te Yangının Enerjisi Düşürüldü**’

Menderes ilçesindeki yangının sarp ve yolsuz bir bölgede devam ettiğini belirten Bakan Yumaklı, “Gece boyunca kara müdahalesi ve hava araçlarıyla yangın belli bir alana sıkıştırıldı ve enerjisi düşürüldü. 4 uçak, 11 helikopter ve kara ekipleri yoğun bir şekilde müdahale ediyor. Bu yangın kontrol altına alınmaya en yakın yangınlardan biri.” dedi.

Aydın Bozdoğan’daki yangınla ilgili de bilgi veren Bakan Yumaklı, “5 uçak ve 11 helikopterle yangına müdahale edildi. 3 gündür yoğun bir şekilde mücadele veriliyor. Rüzgarın etkisiyle ciddi zorluklar yaşandı ancak ekiplerimiz üstün bir mücadeleyle yangını kontrol altına almaya yakın bir noktaya getirdiler.” dedi.

‘**Gördes’te Yangının Enerjisi Düşürüldü**’

Manisa Gördes’teki yangınla ilgili konuşan Bakan Yumaklı, “1 uçak, 10 helikopter ve kara ekipleriyle yangına müdahale edildi. Yangının enerjisi düşürüldü, sadece bir noktası kaldı. Ekipler o bölgeye yoğunlaştı. Bu yangın da kontrol edilmeye en yakın olanlardan biri. Akşam saatlerinde güncelleme yapacağız.” ifadelerini kullandı.

‘**Soğutma Çalışmalarından Kaynaklı Tütmeler Görülebilir**’

Karabük Ovacık’taki yangınla ilgili olarak Bakan Yumaklı, “2 helikopterle ulaşılması zor kayalık alanlara müdahale ediliyor. Yangının enerjisi düşürüldü. Soğutma çalışmalarından kaynaklı tütmeler görülebilir. Bu yangın da kontrol edilmeye yakın.” dedi.

Uşak Eşme yangınıyla ilgili olarak Bakan Yumaklı, “4 helikopter ve kara ekipleriyle müdahale sürüyor. Yangının enerjisi düşürüldü. Kontrol altına alınmayan 5 yangınla ilgili gün içinde net bilgi vereceğiz.” dedi.

‘**Topyekun Bir Mücadele**’

Bakan Yumaklı, orman yangınlarıyla mücadelede Orman Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek, “25 bin çalışanımız, 105 helikopterimiz, 14 İHA’mız ve uçaklarımız var. Gönüllülerimiz de yanımızda. Topyekun bir mücadele yürütüyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle, siyasi ayrım yapmadan tüm belediyeler ve yanımızda olan herkesle birlikte çalışıyoruz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun yangını söndürmeye odaklandık. En önemlisi de bizlere dualarıyla destek veren milletimizdi. Herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

11 Kasım’da yapılacak Milli Ağaçlandırma Bayramı’nda yanan alanların yeniden ağaçlandırılacağını belirten Bakan Yumaklı, herkesi bu etkinliğe davet etti.

Bakan Yumaklı, gelecek hafta pazar gününe kadar dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşları açık alanlarda ateş yakmamaları konusunda uyardı.

Nevra UÇKAÇ/İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman Yangını Karşıyaka İzmir Urla Çevre Orman Yangınları Acil Durum İzmir Doğa Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP