DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23077670.52435%
İstanbul
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı Kapılarını Açtı
7 okunma

İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

ABONE OL
Ekim 27, 2024 09:50
İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı Kapılarını Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve İZFAŞ ile TACT Fuarcılık’ın iş birliğiyle düzenlenen 4. İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı.

Bu yıl ‘Sinema ve Edebiyat’ temasıyla gerçekleştirilen fuar, 3 Kasım’a kadar kitapseverlere ev sahipliği yapacak. Girişi ücretsiz olan fuar, 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı’nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kitap fuarının İzmir kent tarihi ve kimliğiyle özdeşleştiğini belirterek, kitap okumayı bir dostluk ve özgürlük kaynağı olarak nitelendirdi. Başkan Tugay, kitap okuma ve yazma eyleminin bireyselliğe karşı durduğunu ve insanları duvarlardan uzaklaştırdığını vurgulayarak, “Kitap okumak, insanın içine daldığı zaman güzel bir dünyaya adım atacağı bir iştir” dedi.

‘ATATÜRK BİR KİTAP DOSTU OLARAK BİZE ÖRNEK’

İzmir’in Homeros’un şehri olduğunu hatırlatan Başkan Tugay, “8 bin 500 yıl önce İlyada ve Odysseia ile dünyada çığır açan yazarın memleketlisi olmaktan onur duyuyoruz. İzmir Cumhuriyet’in, aydınlanmanın şehri. Atatürk’ün izinde giden, onu izlemekten onur duyan bir şehir. Hayatı boyunca 4 bine yakın kitap okuduğu, 9 kitap yazdığı bilinen Atatürk’ün bir kitap dostu olarak bize örnek olduğunu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu. Başkan Tugay, sözlerine devam ederek, fuarın gençlerin geleceğine ve yazarların kariyerlerine katkı sağlayabileceğini, bu ihtimallerin de emeğin karşılığını gösterdiğini belirtti.

‘FUAR İZMİR’İN KÜLTÜREL RUHUNA DEĞER KATIYOR’

TACT Fuarcılık Kurucusu Saruhan Simsaroğlu, “Fuar her yıl daha çok büyüyerek ve daha fazla insanı kitapların büyülü dünyasında bir araya getirerek İzmir’in kültürel ruhuna değer katıyor” dedi. Fuarda 220 yayınevi, sahaf ve 400 yazar, çizer, gazetecinin bir araya geldiğini söyleyen Simsaroğlu, “Fuara katılan her bir yayınevi İzmir kitap fuarının anlamını pekiştiren bir dayanışma örneği sergiliyor” diye konuştu.

‘EVİNİZE HOŞGELDİNİZ’

Fuarın onur konuğu Yazar Hakan Günday, “Korkunun, baskının ve şiddetin sıradan bir iletişim aracına dönüştüğü, insanın etrafına ve arasına duvarlar örüldüğü, insanların ayrıştırılmasının çok daha karlı görüldüğü bir çağda edebiyatın en ihtiyacımız olan özelliği insanı tanımaya, anlamaya çalışıyor olması ve insanların arasında bir ilham köprüsü kurmaya çalışıyor olması. Dolayısıyla edebiyat etrafında, içinde duvarları olmayan bir ev ve insan nesiller boyunca bu evi inşa etmeye çalışıyor. Fuarı ziyaret edecek her okura şunu söylemek istiyorum; ‘Evinize hoş geldiniz'” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesildi. Başkan Cemil Tugay, Hakan Günday’a plaket takdim ettikten sonra kitap fuarını gezip, kitapseverlerle fotoğraf çektirdi.

Haber: Seza Nur ALPDÜNDAR – Kamera: Gökhan KILIÇ / İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kitap Fuarı Kültür Sanat Etkinlikler Edebiyat Sinema Kültür Eğitim Güncel İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.