DOLAR 34,0521 -0.04%
EURO 37,9814 0.16%
ALTIN 2.818,130,55
BITCOIN 21454535.83613%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

İYİ Parti’den Şiddetle Mücadele Çalıştayı
4 okunma

İYİ Parti’den Şiddetle Mücadele Çalıştayı

ABONE OL
Eylül 17, 2024 09:56
İYİ Parti’den Şiddetle Mücadele Çalıştayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti, 16-17 Kasım tarihlerinde “Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı”nı düzenliyor.

Çalıştay, şiddetin nedenlerini, sonuçlarını ve önlenmesiyle ilgili toplumsal farkındalığı artırmayı ve şiddetle mücadeleye yönelik yasal düzenlemeleri tartışmayı amaçlıyor.

Akademisyenler, sosyologlar, psikologlar, hukukçular ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı çalıştayda, şiddetin farklı boyutları ele alınacak.

Başlıklar arasında “Toplumsal Normlar ve Şiddet”, “Cinsiyet Temelli Eşitsizlikler ve Kadına Yönelik Şiddet”, “Çocuğa Yönelik Şiddet ve Çocukların Korunması”, “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddet” ve “Medyadaki Şiddetin Yansımaları ve Dijital Şiddet ile Mücadele” yer alıyor.

Çalıştayın sonuç bildirgesi, ilgili bakanlıklara ve kurumlara gönderilecek.

Bildirge, “Kadına Karşı Uluslararası Şiddetle Mücadele Günü”nde kamuoyuyla paylaşılacak ve İYİ Partinin şiddetle mücadele politikasını oluşturacak.

“Şiddetin her boyutu ele alınacak”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, yaptığı açıklamada, “Çalıştayda şiddetin her boyutu, kökleri, oluşum süreci ve şiddeti artıran faktörler ele alınacak.” dedi.

Ofluoğlu, “Şiddet, özellikle kadın ve çocuklara karşı toplumsal bir salgın halinde.” diyerek, 1 Ocak’tan bu yana 277 kadın cinayeti işlendiğini belirtti.

“Maalesef bu cinayetlerin çoğu kadının yakınları tarafından işleniyor.” diyen Ofluoğlu, “Çocuk cinsel istismarı vakalarında caydırıcı bir önlem olarak kimyasal veya cerrahi kastrasyonu destekliyoruz ve bu konuda yasa teklifi sunacağız.” dedi.

Ofluoğlu, engelli çocuklara yönelik şiddete dikkat çekerek, “Şiddeti önlemenin en önemli yolu caydırıcı cezalar ve yaptırımlar.” diye vurguladı.

“Mevcut şiddeti önlemek için alınacak tedbirler belirlenecek”

Ofluoğlu, “Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan şiddetin her türlüsünü ele alacağız.” dedi.

“Bu kapsamda, son günlerde yaşanan çocuk ve kadınlara karşı şiddet olaylarını da dikkate alarak çalıştay düzenliyoruz.” diyen Ofluoğlu, “Çalıştayda kadın, engelli, yaşlı ve şiddetin normları üzerine çalışan uzmanlar, STK temsilcileri, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, sosyologlar, psikolojik danışmanlar ve avukatlar yer alacak.” dedi.

“Şiddetin toplumsal dönüşümle ortadan kaldırılması için okul öncesi eğitimden başlayarak bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerekiyor.” diyen Ofluoğlu, “Aynı zamanda mevcut şiddeti önlemek için alınacak tedbirleri de belirleyeceğiz.” dedi.

Ofluoğlu, “Çalıştay sonunda İYİ Partinin şiddet eylem planını ortaya koyacağız ve bu planı iktidarımızda ilgili bakanlıklarla iş birliği içinde uygulayacağız.” dedi.

“Narin Güran”ın öldürülmesi ve “Sıla bebeğin” istismarı olaylarına da değinen Ofluoğlu, bu olayların ciddiyetinden uzaklaştırılmadan en kısa sürede çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Esin Işık – Güncel

İYİ Parti ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.