DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İTO Başkanı Avdagiç esnafa kredi kartı ve POS mesajı
17 okunma

İTO Başkanı Avdagiç esnafa kredi kartı ve POS mesajı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Gelir İdaresi Başkanlığı bugün yaptığı açıklama ile iki önemli konuda tereddüdü ortadan kaldırdı....

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:12
İTO Başkanı Avdagiç esnafa kredi kartı ve POS mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## İstanbul Ticaret Odası’ndan Kredi Kartı Kullanımıyla İlgili Açıklama

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kredi kartı kullanımına ilişkin açıklamaları sonrası oluşan belirsizliği gidermek için yaptığı açıklamada, oda üyelerinden gelen yoğun talepler üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüştüğünü ve bu görüşmenin olumlu sonuçlandığını duyurdu.

Avdagiç, özellikle bayilik sistemiyle çalışan sektörlerde yaşanan endişeleri gidermek için yapılan görüşmelerin ardından Gelir İdaresi Başkanlığı’nın önemli açıklamalar yaptığını belirtti.

İTO Başkanı, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklamalarıyla iki önemli konunun netleştiğini vurguladı:

**1- POS cihazının başka iş yerlerine kullandırılmasına ilişkin ceza uygulanmayacak:** Mükellefler, sözleşmeye istinaden POS cihazlarını bayii, alt bayii gibi iş yerlerine kullandırabilirler. Bu durumda cezaya tabi tutulmayacaklardır. Ancak, 213 sayılı Kanunda belirtilen hükümlere göre belge düzenleme, hasılatları kaydetme ve diğer yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekmektedir.

**2- Kart sahibinin ödemeyi yapmasıyla mal veya hizmet alan kişinin farklı olması ceza gerekçesi olmayacak:** Önemli olan işlemin kayıtlı olarak gerçekleşmesidir. Kart sahibinin kim olduğu değil, işlemin resmi olarak kaydedilmesi esastır.

Avdagiç, konuya hızla açıklık getiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a teşekkürlerini ileterek, “Her şey daha çok üretim, daha çok ticaret, daha çok ihracat, daha çok istihdam için.” ifadesini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP