DOLAR 34,1159 0.28%
EURO 38,1597 0.25%
ALTIN 2.868,681,41
BITCOIN 21567250.40791%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İtfaiye eri çift, yangın ve afetlerde can kurtarmak için mücadele ediyor
10 okunma

İtfaiye eri çift, yangın ve afetlerde can kurtarmak için mücadele ediyor

ABONE OL
Eylül 2, 2024 10:56
İtfaiye eri çift, yangın ve afetlerde can kurtarmak için mücadele ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aleyna (27) ve Resul İğnecik (28), Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kahramanları. 4 yıl önce itfaiye eri olarak göreve başlayan ikili, 2 yıl sonra evlenerek hayatlarını birleştirdiler. Alevlerle mücadele eden bu çift, hem evde hem de iş yerinde itfaiye ile iç içe yaşayan bir çift.

Aleyna ve Resul İğnecik, 2020’de Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde farklı istasyonlarda görev almaya başladılar. Tesadüf eseri aynı binada oturan çift, sabahları işe giderken karşılaştılar ve aşkları böyle başladı. 2022 yılında evlenen çift, sabah beraber itfaiye kıyafetlerini giyip işe gidiyorlar. Yangınlarda ve afetlerde can kurtarmak için mücadele eden Aleyna ve Resul İğnecik, bazen aynı yangına birlikte müdahale ediyor.

‘BANA ‘O SU ÖYLE Mİ SIKILIR’ DEDİ’

Aleyna İğnecik, eşi ile aynı binada oturduğu için tanıştıklarını ve evlendiklerini söylüyor. “2 yıldır birlikte uyanıyoruz, hazırlanıyoruz. Birlikte evden çıkıyoruz, farklı istasyonlarda 24 saat görev alıyoruz. Daha önce 5 katlı bir iş yeri yangınında karşılaştık. O sırada yangına müdahale ediyordum. Omzuma bir el vurdu ve bana ‘o su öyle mi sıkılır’ dedi. Eşimi görünce mutlu olmuştum” diyor.

‘ÇOCUĞUMUZUN DA İTFAİYECİ OLMASINI İSTERİM’

Aleyna İğnecik, nöbet çıkışlarında birlikte karşılaştıkları olayları değerlendirdiklerini anlatıyor. “Biraz hayatımızda monotonluk oldu. Meslektaş olduğumuz için devamlı ister istemez itfaiye konuşuyoruz. Evde itfaiye var, iş yerinde zaten itfaiyedeyiz, sürekli bir itfaiye. Hayatımızı bunun üstüne kurmak zorunda kaldık. İtfaiyeciyle evli olmanın en zor yanı bu. İleride çocuğumuzun da itfaiyeci olmasını isterim. Çok güzel ve kutsal bir meslek yapıyoruz. Ne kadar değerimiz bilinmese de sessiz kahraman olmaya devam edeceğiz” diye konuşuyor.

‘SÜREKLİ BİRBİRİMİZİ MOTİVE EDİYORUZ’

Kızılcahamam İtfaiye İstasyonu’nda görev yapan Resul İğnecik de düğünlerinde itfaiyeci kıyafeti ile sahneye çıktıklarını belirtiyor. Resul İğnecik, farklı istasyonlarda görev yapmalarına rağmen bazen büyük yangınlarda karşılaştıklarını ve birbirlerine destek olarak alevlerle mücadele ettiklerini söylüyor. Mesleklerinin zor olduğunu anlatan İğnecik, gün içinde karşılaştıkları zorlukları da yine birlikte aştıklarını, sürekli birbirlerini motive etmeye çalıştıklarını belirtiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ankara İtfaiye Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP