DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İtalya'da batan lüks yatta hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi | Dış Haberler
30 okunma

İtalya'da batan lüks yatta hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi | Dış Haberler

İtalya'nın Sicilya Adası'nın kuzey sahilindeki Porticello açıklarında 19 Ağustos'ta yatın fırtınada batması sonucu kaybolan 5 kişinin daha cesedinin bulunmasıyla ölü sayısı 6'ya yükseldi

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 07:46
İtalya'da batan lüks yatta hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Ağustos’ta İtalya’nın Sicilya Adası’nın kuzey sahilindeki Porticello açıklarında yaşanan fırtınada batan bir yat nedeniyle kaybolan 5 kişinin daha cesedi bulundu. Bu olayla birlikte, fırtınada hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya ulaştı.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, “Bayesian” isimli lüks yatın fırtına nedeniyle battığı ve kayıp 6 kişinin bulunması için Pazartesi gününden beri süren arama çalışmalarının sonuç verdiği belirtiliyor.

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı su altı arama robotu ve İtalyan itfaiyesinden dalgıçlar, yaklaşık 50 metre derinlikteki arama çalışmaları sonucunda bugün iki cesedi yatın enkazından çıkardı. Çıkarılan cesetlerden biri erkek, diğeri kadına ait olduğu belirtiliyor. Bulunan cesetlerin İngiliz milyarder iş insanı Mike Lynch ve kızı Hannah’a ait olduğu açıklandı.

REKLAM

Ekipler daha sonra Lynch ve kızının ardından 3 kişinin daha cesedini enkazda bulup çıkardı. Cesetlere kimlik tespiti ve otopsi yapılacağı açıklandı.

Böylece ilk gün cesedi bulunan aşçı Recaldo Thomas ile birlikte olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya çıktı.

Ekiplerin, yatın enkazında kayıp son kişiyi arama çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.

İtalyan basınındaki haberlerde, kayıp kişiler arasında Morgan Stanley International’ın başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Anne Elizabeth Judith Bloomer, Lynch’in ABD’li avukatı Chris Morvillo ve eşi Neda Morvillo’nun olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, olayla ilgili soruşturma kapsamında “Bayesian” yatının kaptanı 51 yaşındaki James Catfield’ın dün akşam 2 saat boyunca sorgulandığı basına yansımıştı.

Basında yer alan haberlerde, böylesine lüks bir yatın nasıl bu kadar kısa sürede battığı sorgulanırken, fırtına sırasında geminin en az iki kapısının açık kaldığı ve buradan kolaylıkla su almış olabileceği ifade edildi.

LÜKS YAT "BAYESIAN"IN BATMASI

İtalya’nın Palermo kentinin 20 kilometre doğusundaki Porticello kasabası açıklarında demirli “Bayesian” isimli lüks yat, 19 Ağustos sabahı yerel saatle 05.00 sıralarında çıkan fırtınada batmıştı.

Bölgedeki teknelerin yardımıyla “Bayesian”da bulunan 22 kişiden ilk aşamada 15’i kurtarılmış, 1 kişinin cesedi bulunmuş, 6 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

Olayla ilgili Termini Imerese kentindeki cumhuriyet savcılığı soruşturma başlatırken, İngiltere’den uzman ve müfettişlerden oluşan bir ekibin de olayı soruşturmak üzere Sicilya’ya geldiği basına yansımıştı.

*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP