DOLAR 34,0186 -0.15%
EURO 38,1187 0.52%
ALTIN 2.831,311,02
BITCOIN 21199233.85423%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İstismara uğrayan Sıla bebeğin teyzesi konuştu: "Kardeşim demeye dilim varmıyor"
11 okunma

İstismara uğrayan Sıla bebeğin teyzesi konuştu: "Kardeşim demeye dilim varmıyor"

ABONE OL
Eylül 18, 2024 08:44
İstismara uğrayan Sıla bebeğin teyzesi konuştu: "Kardeşim demeye dilim varmıyor"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşanan Sıla bebeğin cinsel istismara ve şiddete uğraması olayında, küçük bebeğin teyzesi ve ailenin avukatı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sıla bebeğin teyzesi, bu olayda rol alan herkesin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiğini belirtti. Kardeşi bile olsa, bu olayda suçlu olan herkesin yargılanmasını ve adalete teslim edilmesini istediklerini vurguladı.

“VASIYET DAVASI AÇMIŞTIK”

Sıla bebeğin annesi Bakiye Y. ve 4 şüphelinin tutukluluğu devam ederken, annesinin ablası Aslı Tatar olayla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Tatar, daha önce çocukları yanlarına almak için vasiyet davası açtıklarını ve davanın devam ettiğini söyledi. Ailenin, Bakiye Y.’nin uyuşturucu bağımlılığı ve çocuklara iyi bir annelik yapamayacağı endişesiyle bu davayı açtığı ifade edildi.

Aslı Tatar, “Bakiye sürekli babamdan ve kardeşimden şikayetçi oldu. Ancak, bebekler evde gayet iyi bakılıyordu. Bakiye cezaevine girince, teyzeleri Elif ve diğer kız kardeşimiz çocuklara çok iyi bakıyordu. Biz bu olaylar olmadan önce zaten vasiyet davası açmıştık. Bakiye cezaevine girdiğinde, uyuşturucu kullandığını öğrendik ve vasiyet davasını açmaya karar verdik. Sanlı dediğimiz şahıs kız kardeşimi bizden kopardı. Olaylar yaşanana kadar bizim haberimiz olmadı. Kız kardeşim demeye dilim varmıyor. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Narin olayı ile ilgilendiği kadar bu olayla da ilgileniyor. Suçluların cezalandırılması için elinden geleni yapacağını söyledi. Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Bey’e de teşekkür ediyorum.” diyerek suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiğini tekrarladı.

“DİŞ İZLERİ ESKİ TARİHLERE AİT”

Ailenin Avukatı Ahmet Berksoy, ailenin konuyu başından beri takip ettiğini ve kolluk görevlilerine adil, etkili ve süratli bir soruşturma yürütülmesi için destek verdiğini belirtti. Berksoy, ailenin Sıla Y. bebeğin annesi dahil suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Berksoy, “Bu durumun meşrulaştırılması kabul edilebilir değildir. Aile, çocuğun bakım ve gözetimini üstlenmeye çalışmış, kız kardeşlerinin ve kızlarının bu konuda hatalı olabileceği ihtimaline karşı gerekli adımları atmıştır. Kız kardeşlerinin hukuki sorumluluğunu ihmal ettiği aşikar. Savcılık ve kolluk birimleri süreci titizlikle yürütüyor. Sıla Y. bebeğin vücudundaki diş izlerinin eski tarihlere ait olduğunu da biliyoruz.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL DAĞ – 3.Sayfa

Tekirdağ 3-sayfa Sağlık Şiddet Hukuk Bebek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.