DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 22985521.26627%
İstanbul
18°

AÇIK

05:57

SABAHA KALAN SÜRE

İşte Özel Harekat Polislerinin TUSAŞ’a saldıran teröristler için düğmeye bastığı an
3 okunma

İşte Özel Harekat Polislerinin TUSAŞ’a saldıran teröristler için düğmeye bastığı an

ABONE OL
Ekim 26, 2024 07:58
İşte Özel Harekat Polislerinin TUSAŞ’a saldıran teröristler için düğmeye bastığı an
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramankazan’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) yerleşkesinde yaşanan terör saldırısında 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin düzenlenen basın toplantısında detayları paylaştı ve teröristlerin etkisiz hale getirilme sürecini anlattı. Bakan Yerlikaya, saldırı sırasında bazı çalışanların rehin alındığı iddiasının doğru olmadığını vurguladı. Türkiye’yi derinden sarsan bu saldırıda, Özel Harekat timinin TUSAŞ yerleşkesine hareket anları kaydedildi.

Özel Harekat Timinin TUSAŞ’a Hareket Anları Ortaya Çıktı

A Haber’in yayınladığı görüntülerde, saldırı sonrasında helikopterlerin hangardan hızla çıkarıldığı, özel harekat polislerinin tam teçhizatlı bir şekilde çelik yelekleri, uzun namlulu silahları ve yedek şarjörleriyle olay yerine müdahale etmek üzere helikoptere koştukları görülüyor. Saldırıya en hızlı şekilde müdahale edebilmek için hangar personeli ve teknisyenler helikopterlerin bir an önce havalanması için yoğun çaba gösterdi.

“Jandarma 10 Dakika İçinde Müdahale Etti”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısıyla ilgili tüm detayları paylaşarak şu bilgileri verdi: “15.26’da gasp edilen bir taksi, TUSAŞ nizamiyesine geldi. Araçtan inen iki terörist, masum insanlara ateş açtı. Saldırıda şehit olan kahramanlarımızdan Atakan Şahin, yaralı olmasına rağmen teröristlere ateş ederek kadın teröristi yaraladı. 15.26’dan 4 dakika sonra, kadın terörist yaralandığını görünce üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamadan 10 dakika sonra, 2 zırhlı araç ve jandarma özel harekat timi olay yerine ulaştı. Yani saldırıdan 14 dakika sonra. İlk müdahale jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından gerçekleştirildi. Olay yerine hızla jandarma ve polis özel harekat birimleri sevk edildi. Jandarma Genel Komutan Yardımcısı, Emniyet Genel Müdürü, iki bakan yardımcısı ve 730 emniyet ve jandarma personeli en kısa sürede bölgeye ulaştı. İHA’lar da dahil olmak üzere hava unsurları olay yerine gönderildi. 15.30’da kadın terörist kendini patlattıktan sonra, 15.52’de bir zırhlı araçla 17 polis özel harekat timi, erkek teröristin bulunduğu akademi binasına girdi.”

“Hiçbir Şekilde Rehin Olayı Yaşanmadı”

Bakan Yerlikaya, “Olay yerine büyük bir hızla girmemiz gerektiğine karar verildi. Zırhlı araç turnikellere çarparak akademi binasına girdi. 17 özel harekat polisi, teröristin attığı 2 el bombasına rağmen binaya girdi. İki özel harekat polisi hafif yaralandı. Terörist bina içinde yukarı doğru kaçtı. Arkadaşlarımız temkinli bir şekilde teröristle çatıştı. Hiçbir şekilde rehin alma olayı yaşanmadı. Eğer içeriye girmekte geç kalsaydık Allah korusun bu olayları konuşuyor olabilirdik. Özel harekat timimizin doğru karar vermesi ve cesareti sayesinde rehin alma olayı yaşanmadı. Panikleyen terörist kendini tuvalete sakladı ve 16.40’da kendini patlattı.

“Güvenlik Güçlerimizde Mermi Yarası Yok”

Bakan Yerlikaya, “Tüm bu tedbirlere rağmen 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralandı. 15.26’da saldırı başladı ve 16.40’da özel harekat timi teröristi etkisiz hale getirdi. Özel harekat timimizde ve jandarmada hiçbir mermi yarası yok. Camın patlamasından kaynaklanan kırıklar dışında hiçbir yaralanma olmaksızın teröristi çok kısa sürede etkisiz hale getirildi. Özel harekat timimizin yeteneği, cesareti ve azmini gösteriyor. Jandarma özel harekat timi orada vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın sahipsiz olmadığını gösterdi. 730 arkadaşımız 20 dakika içinde olay yerine geldi.

“Güçlerimiz 15.52’de Tesis İçine Girdi”

Bakan Yerlikaya, “Sosyal medyada ve diğer yayınlarda terörist sayısı hakkında yanlış bilgiler paylaşıldığını gördüm. İlk andan itibaren doğru ve hakikatli bilgileri sizlerle paylaştık. Israrla yetkili kişiler dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz. Yetkisiz kişilerin yaptığı açıklamalara itibar etmeyiniz. Jandarmamızı ve polisimizi tebrik ediyorum. Akademi binasına giriş 15.52’de gerçekleşti ve teröristin kendini patlatması 16.40’a kadar sürdü. Kararlılığımız sayesinde en az zayiatla olayı kontrol altına aldık.” dedi.

Bakanlık da Operasyon Sürecinin Detaylarını Paylaştı

İçişleri Bakanlığı, TUSAŞ merkez yerleşkesine düzenlenen bombalı terör saldırısına ilişkin operasyon sürecinin detaylarını paylaştı:

15:26 – Teröristlerin taksiyle TUSAŞ yerleşkesine gelmesi ve ilk saldırıyı gerçekleştirmesi.

15:30 – Özel Güvenlik Görevlisi Atakan Şahin’in ateş açtığı kadın teröristin kendisini patlatması.

15:40 – Olay yerine jandarma komutasında 2 zırhlı araç ve 10 personelin müdahale etmesi.

15:52 – Polis Özel Harekat Timinin zırhlı araçla TUSAŞ akademi binası girişindeki turnikeleri kırarak içeriye girmesi.

16:09 – Polis Özel Harekat Timinin helikopter ile bölgeye intikale başlaması.

16:13 – Polis Özel Hareket Timi tarafından bina girişinde bulunan TUSAŞ personelinin tahliyesine başlanması.

16:20 – Ankara Jandarma Komando Tabur Komutanlığından ‘Ejder 120’ Timinin, müdahalede bulunan Polis Özel Harekatçılara katılarak binanın arka kapısından giriş yapması.

16:24 – Jandarma Özel Arama Kurtarma Komutanlığından 1. JOPER Timinin S-70 Genel Maksat Helikopteriyle TUSAŞ tesisine iniş yapması.

16:40 – Polis Özel Hareket ekiplerince müdahale sırasında TUSAŞ akademi binasının ikinci katında bulunan erkek teröristin kendisini patlatması. 5 Polis Özel Harekat personelinin yaralanması.

17:15 – Binada arama yapılması ve TUSAŞ personelinin binadan tahliye edilmesi.

17:30 – Bölgenin tamamen emniyete alınarak olay yeri inceleme birimlerince incelemelerin başlatılması.”

Operasyonda 479 Jandarma Genel Komutanlığı personeli ile 251 Emniyet Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 730 personelin görev aldığı belirtildi.

İşte Özel Harekat Polislerinin TUSAŞ'a saldıran teröristler için düğmeye bastığı anKaynak: Haberler.com / Rabia Dalkılıç – 3.Sayfa

Operasyon Güvenlik 3-sayfa Ankara TUSAŞ Dünya Polis Terör

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.