DOLAR 34,2625 0.03%
EURO 37,4226 0.07%
ALTIN 2.923,810,23
BITCOIN 22532121.28727%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

15:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İstanbul’da ‘Yenidoğan Çetesi’ Soruşturmasında Tehdit ve Rüşvet İddiası
4 okunma

İstanbul’da ‘Yenidoğan Çetesi’ Soruşturmasında Tehdit ve Rüşvet İddiası

ABONE OL
Ekim 15, 2024 12:35
İstanbul’da ‘Yenidoğan Çetesi’ Soruşturmasında Tehdit ve Rüşvet İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da “Yenidoğan Çetesi” soruşturmasını yürüten savcı, ofisinde tehdit edildi. Savcıya ateş etmesi karşılığında 100 bin dolar teklif eden Mustafa Kemal Z. ile görüşen Muhammet Emin O.’nun ifadesi, soruşturma dosyasına eklendi.

İtirafçı Muhammet Emin O., Mustafa Kemal Z.’nin kendisine adliye çalışanının aracına ateş etmesini istediğini ve bunu 100 bin dolar karşılığında yapmasını talep ettiğini söyledi. Muhammet Emin O., Mustafa Kemal Z.’nin “Adliye personelinin kullandığı araca trafik ışıklarında durduğu esnada tekerleklerine ve ön yolcu koltuğuna birer el ateş edeceksin, kimseyi öldürmeyeceksin, amacımız sadece korkutmak” dediğini belirtti.

İstanbul’da 12 bebeğin anlaşmalı hastanelere sevk edilerek haksız kazanç sağlanması ve ihmali davranışlarla bebeklere kasten ölümcül zarar verilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, savcıyı tehdit ettiği ortaya çıkan 5 şüpheli tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Muhammet Emin O., Mustafa Kemal Z.’yi 2021 yılında Siirt’te tanıştığını ve kendisinin kendisini İçişleri Bakanlığı müsteşarı olarak tanıttığını ifade etti. Mustafa Kemal Z. daha sonra Muhammet Emin O.’na Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait bir kimlik ve silah vererek, “Bundan sonra benim verdiğim talimatları yapacaksın” demişti.

Muhammet Emin O., Mustafa Kemal Z.’nin teklifini kabul etmediğini ve bu olaydan sonra kendisine ulaşan haberlerden ötürü Jandarma Komutanlığı’na giderek şikayetçi olduğunu belirtti.

Soruşturma Yenidoğan Güvenlik istanbul Politika 3-sayfa Hukuk Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.