DOLAR 34,2489 0%
EURO 37,5885 -0.15%
ALTIN 2.885,60-0,03
BITCOIN 2126555-0.73605%
İstanbul
22°

AÇIK

16:06

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İstanbul’da ‘Yansımalar ve Seçimler’ Sergisi Açıldı
5 okunma

İstanbul’da ‘Yansımalar ve Seçimler’ Sergisi Açıldı

ABONE OL
Ekim 9, 2024 08:48
İstanbul’da ‘Yansımalar ve Seçimler’ Sergisi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un sanat sahnesine yeni bir soluk getiren “Yansımalar ve Seçimler” sergisi, G&G Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergide, İranlı ressamlar Parya Ghaderi ve Seher Mafi’nin etkileyici eserleri yer alıyor.

Sergi hakkında AA muhabirine konuşan Seher Mafi, resimlerinin içsel yolculuğunun bir yansıması olduğunu ifade etti. “Hayatın bizi bazen yolumuzdan saptırdığını, ancak kendimizi bulmak için sınırlarımızı aşmamız gerektiğini” dile getiren Mafi, “İç dünyamdan dış dünyaya çıktığımda kendimi buldum ve eserlerime akıcı, acı dolu, hüzünlü, merhametli, saf, yorgun, korkmuş ve yalnız duygularını yansıttım.” dedi.

Parya Ghaderi ise sergideki koleksiyonunu hamilelik döneminde hazırladığını belirtti. “Doğum sonrasında da çalışmaya devam ettim, elbette eşimin ve annemin desteği olmadan bu mümkün olmazdı.” diyen Ghaderi, eserlerindeki ağaç ve kadın motiflerinin yanı sıra yeni bir unsurun, elmanın eklendiğini açıkladı.

Ghaderi, kadın figürünü toprakta kök salmış, verimliliği simgeleyen bir ağaç olarak resmettiğini ifade etti. “Kadın, her doğumla birlikte mevsimler gibi ölümü deneyimler ve yeniden hayata döner.” diyen Ghaderi, “Resimlerimdeki insan yüzleri elma formunda sunulmuştur ve bu doğum ile ölüm döngüsünün bir metaforudur. Tıpkı elmanın ağaçtan düşmesi ve toprağa karışıp yeniden ağaca dönüşmesi gibi. Bu yaşam ve ölüm döngüsüdür. Elmalar ise insanın doğa ile olan bağının sembolüdür.” şeklinde sözlerine ekledi.

Sanatseverler, “Yansımalar ve Seçimler” sergisini 19 Ekim tarihine kadar ziyaret edebilirler.

Kültür Sanat istanbul Edebiyat Güncel Ressam Kültür Sanat Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP