DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul’da Türk ve Japon Geleneksel Okçuluğu Buluşması Gerçekleşti
16 okunma

İstanbul’da Türk ve Japon Geleneksel Okçuluğu Buluşması Gerçekleşti

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:49
İstanbul’da Türk ve Japon Geleneksel Okçuluğu Buluşması Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da düzenlenen “Japon ve Türk Geleneksel Okçuluğu Buluşması” etkinliği, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılını kutladı. SOAC Sanat Danışmanlığı ve Küratörlüğü ile Tirendaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Kompleksinde geleneksel okçuluk gösterisiyle iki ülkenin kültürel mirasını sergiledi.

SOAC Sanat Danışmanlığı ve Küratörlüğü kurucusu Dr. Okumura Sumiyo, etkinliğin amacının iki ülkenin geleneksel okçuluklarını bir araya getirerek kültürler arasında köprü kurmak olduğunu belirtti. “Günümüzde, farklı kültürlerin bir arada var olduğu bir dünyada yaşıyoruz, ancak bu zenginliği yeterince fark etmiyor ve birbirimizi keşfetmek için çaba göstermiyoruz,” dedi.

Geleneksel kıyafetler içinde Türk ve Japon okçular, gösteride izleyicilere eşsiz bir görsel şölen sundu. Tsukuba Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Matsuo Makinori, “Hakama” adı verilen geleneksel Japon kıyafetiyle ok atışı yaparak Japon geleneksel okçuluğu hakkında bilgi verdi. Asimetrik kabzalı geleneksel Japon yayı ile ok atışının tekniklerini ve geleneksel Japon okçuluğunun inceliklerini anlattı.

Türk okçuluğu grubu Tirendaz’ın kurucusu Dr. Murat Özveri, Türk ve Japon okçuluğu arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları ele aldı. Geleneksel Türk okçuluğunun tekniklerini anlatan Özveri, Tirendaz üyeleri Harun Deniz, Sevgi Yanar ve Kerem Ağacıkoğlu tarafından uygulamalı olarak sergilendi. Harun Deniz Selçuklu dönemi kıyafeti ve yayı, Sevgi Yanar Osmanlı dönemi kıyafeti ve yayı, Kerem Ağacıkoğlu ise Osmanlı dönemi kıyafeti ve Tatar yayıyla Özveri’nin anlattıklarını canlandırdı.

istanbul Okçular Japonya Türkiye Japon Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP