DOLAR 34,1193 0.29%
EURO 38,0484 -0.05%
ALTIN 2.868,931,42
BITCOIN 2142544-0.15669%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

İstanbul’da Sıcak Havada Serinlemek İçin Sahil ve Parklar Tercih Edildi
11 okunma

İstanbul’da Sıcak Havada Serinlemek İçin Sahil ve Parklar Tercih Edildi

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 07:36
İstanbul’da Sıcak Havada Serinlemek İçin Sahil ve Parklar Tercih Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da kavurucu sıcaklar altında insanlar serinlemek için sahil ve parklara akın etti. 30 derecenin üzerinde seyreden sıcaklık, denizde yüzmeyi tercih edenleri olduğu kadar, parkların gölgelik alanlarına sığınanları da beraberinde getirdi.

Sarayburnu sahilinde, plaj şemsiyeleri altında toplananlar denizin tadını çıkardı ve semaverlerinde demledikleri çayları yudumladı. Caddebostan sahili de hafta içi olmasına rağmen, denize girmek isteyenlerle dolup taştı.

Millet bahçeleri ve parklar, öğle saatlerinde sahillere göre daha sakin kalırken, bazıları gölgelik alanlarda dinlenmeyi seçti.

Eminönü’nde ise yerli ve yabancı turistler, şapka ve güneş gözlükleriyle güneşin altında gezinirken, olta balıkçıları da sıcağa aldırmadan avlarını bekliyordu.

Sarayburnu sahilinde rastladığımız 77 yaşındaki Sadık Alkan, “Denize girmedim ama eğlenmeye, oturmaya, arkadaşlarla vakit geçirmeye geldim. Her zaman geldiğimiz yer burası. Rüzgar biraz olsun serinletiyor, evde durmaktansa sahile gelmeyi tercih ediyorum.” diye konuştu.

Denize giren Cemil Uslu ise, “Hemen hemen her gün geliyorum. Burayı çok seviyorum, deniz çok güzel, akıntı var ve adrenalin yüksek.” dedi.

Sıcaklığın Ağustos boyunca devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yoğun bir sıcak hava dalgasının yaşandığını belirtti.

İstanbul’da sıcaklığın 34 dereceye kadar ulaştığını söyleyen Özdemir, “Arabistan tarafından Basra alçak basıncıyla gelen sıcak hava akımı, Türkiye üzerinde kalıcı hale geldi. Bu da ağustos ayını sıcak geçirmemize neden olacak.” dedi.

Poyrazın perşembe gününe kadar devam edeceğini belirten Özdemir, “Poyraz biraz rahatlatıyor ancak denizlerimiz de oldukça sıcak. Üzerimizden bir soğuk hava damlası geçmiyor. Sıcaklık yüksek olduğu zaman bir afete dönüşüyor. Eylül ayı modelleri, eylülün de bir yaz gibi geçeceğini gösteriyor. Yağış kıtlığı yaşıyoruz ve bu da kuraklığı getiriyor. Su tasarrufu yapmamız gerekiyor.” diye konuştu.

En sıcak Temmuz ayının kayıtlara geçtiğini hatırlatan Özdemir, “Ağustos da aynı şekilde, yağış bakımından kurak geçiyor. Sonbahar mevsiminde de hava sıcaklığında ortalama 0.5 ile 2 derece arasında artış olması bekleniyor. Ortalama olarak söylüyorum, yani hatırı sayılır sıcaklıklar yaşayabiliriz. Kasım ayından itibaren yağış ihtimali ne kadar olacak, onu önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarda söyleme ihtimalimiz olabilir.” dedi.

Özdemir, vatandaşları, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 17.00 arasında mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Dışarı çıkmaları gerekiyorsa, gölgelik alanları tercih etmeleri, açık renkli ve bol giysiler giymeleri, bol sıvı tüketmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca çocukların ve yaşlıların dışarıda kalmamalarını, şapka ve koruyucu giysiler giymelerini tavsiye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Caddebostan Sahili Millet Bahçeleri Caddebostan Sarayburnu istanbul Eminönü Hava Durumu İstanbul Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP