DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151568-1.00831%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İstanbul’da Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında
12 okunma

İstanbul’da Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:36
İstanbul’da Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Yağmur Felaketi: Caddeler ve Alt Geçitler Sular Altında

İstanbul’un sabah saatlerinde şiddetli yağışa maruz kalması sonucu caddeler, sokaklar ve alt geçitler sular altında kaldı. Yoğun yağış, ulaşımı aksatarak sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, alt geçitlerde mahsur kalan araçlar ekipler tarafından kurtarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından yapılan yağış uyarılarına rağmen, İstanbul’da sağanak yağış beklenmedik bir şekilde etkili oldu. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve araç sürücüleri zorlu koşullar altında mücadele etmek zorunda kaldı. Yollarda biriken su birikintileri nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, Bayrampaşa ve Bahçelievler’de alt geçitler sular altında kalarak ulaşımı tamamen durdurdu.

Taksim’de Yağış Panik Yaratıyor

Taksim’de aniden başlayan şiddetli yağış, yerli ve yabancı turistleri hazırlıksız yakaladı. Yağmurdan korunmak için turistler iş yerlerine sığındılar. İstiklal Caddesi’nde biriken su birikintileri ise yürüyüşleri zorlaştırdı.

Maltepe Alt Geçidi’nde Araçlar Mahsur Kaldı

Bayrampaşa’da etkili olan yağışın ardından rögarların tıkanması sonucu Maltepe alt geçidi suyla doldu. Metro alt geçidini de su basan sel suları, bir minibüs ve bir hafif ticari aracı mahsur bıraktı. Araçların içerisinde kalan vatandaşlar kendi çabalarıyla sudan kurtulurken, belediye ekipleri suyun tahliyesi için harekete geçti. İki araç, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Bahçelievler’de Vali Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi Sular Altında

Yağışın etkili olduğu ilçelerden biri de Bahçelievler oldu. Dolu yağışının da görüldüğü Bahçelievler’de, Kocasinan-Mahmutbey güzergahında bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi de sular altında kaldı. Ekiplerin tahliye çalışmaları sonrasında yaklaşık 1 metre yüksekliğe ulaşan su çekildi. Alt geçidin kapanması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Yenibosna’da ise birçok ev ve iş yeri sel sularına teslim oldu.

Bahçelievler, İstanbul, trafik, Hava Durumu, İstanbul Trafik, Yaşam, Güncel Haberler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP