DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21571500.49497%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul’da böbrek nakli operasyonu gerçekleştirildi
22 okunma

İstanbul’da böbrek nakli operasyonu gerçekleştirildi

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 09:36
İstanbul’da böbrek nakli operasyonu gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da yaşayan Yasemin Özgül, böbrek yetmezliğiyle mücadele ediyordu. Eşi, kızı ve oğlu, Yasemin’in sağlığına kavuşması için organ nakli için gönüllü oldular. Biruni Üniversite Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde yapılan tetkikler sonucunda, Yasemin’in 29 yaşındaki oğlu Yüksel’in böbreği nakil için uyumlu olduğu tespit edildi. Doç.Dr. Halil Erbiş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla Yasemin, oğlunun verdiği böbrekle yeniden sağlığına kavuştu.

Yasemin Özgül, 4 çocuk annesi ve 51 yaşında. Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Hastalığın ilerlemesi üzerine ailesi organ nakli için gönüllü oldu. İlk başta kızı böbreğini vermek istedi ancak yapılan tetkiklerde Yüksel’in daha uyumlu olduğu belirlendi. Yasemin, oğlunun böbreğini vermesinin kendisini çok gururlandırdığını ifade etti.

‘ÇOKLU GEBELİKLERDE VÜCUDUN BÖBREĞİ REDDETME İHTİMALİ ARTIYOR’

Doç.Dr. Halil Erbiş, Yasemin’in 9 kez gebelik geçirmiş olduğunu ve 4 çocuğunun olduğunu belirtti. Çoklu gebeliklerin böbrek nakli sonrası vücudun yeni organı reddetme ihtimalini artırdığını ifade eden Erbiş, bu yüzden özel ilaçlar verdiklerini ve bir süre beklediklerini söyledi.

‘OĞLUMUN BÖBREĞİNİ VERMESİ ÇOK GURUR VERİCİ’

Yasemin Özgül, hastanedeki tüm görevlilerin kendisine ilgi ve alaka gösterdiğini ve nefes darlığı, halsizlik ve böbreklerinin çalışma seviyesinin düşmesi gibi sorunlar yaşadığını belirtti. Bir yıl süren tedavinin ardından oğlunun böbreğini almasıyla sağlığına kavuştuğunu ve bu durumdan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yüksel Özgül ise annesine böbreğini vermenin onun için bir sorun olmadığını ve kendisini gayet iyi hissettiğini söyledi. Annesinin ihtiyacı olan bir ameliyat olduğunu vurgulayan Yüksel, hastanedeki ilgi ve alakadan memnun olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Böbrek Yetmezliği Organ Nakli Operasyon İstanbul Böbrek İstanbul Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP