DOLAR 34,1151 0.28%
EURO 38,1432 0.21%
ALTIN 2.867,381,36
BITCOIN 21626920.80933%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İstanbul’da bir aile tur teknesinden denize düştü
16 okunma

İstanbul’da bir aile tur teknesinden denize düştü

ABONE OL
Eylül 10, 2024 07:36
İstanbul’da bir aile tur teknesinden denize düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fatih ilçesinde, Rasime Sarıçayır ve 2,5 yaşındaki çocuğu, bir tur teknesinden denize düştü. Tekne kıyıya yanaşırken meydana gelen olay, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayın ardından, Sarıçayır’ın eşi Oğuz Sarıçayır ve tekne kaptanı hemen denize atladı ve anne ile çocuğunu kurtardı. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek anne ve çocuğu hastaneye götürdü. Neyse ki sağlık durumları iyi. Kaptan ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Rasime Sarıçayır, olayı anlatan ifadesinde, “Hafta sonu tatili kabusa döndü. Ölümle burun buruna geldik” dedi. “Tekne yanaşırken, basamakların çok uzak olduğunu fark ettim. Ayağımı koyduğum anda boşluğa düştüm. Kızımla beraber suya düştük. Suyun üstüne çıktığımızda eşim hemen atladı ve bize yardım etti. Kızıma suyun üstünde tutunmaya çalışıyordum. Kenarda bir kablo vardı ona tutunduk. Bağırıyorduk ama kimse yardım etmiyordu. Sadece izliyorlardı. Sonunda geminin kaptanı gelip kızımı kurtardı. Ardından bize de halat indirdiler ve çıktık. Düştüğümde her şey bittiğini düşündüm. Kızımı kaybettiğimi sandım. Çok korktuk.” diye konuştu.

Oğuz Sarıçayır ise, “Eşim denize düştüğünde hemen atladım. Suya düştükten sonra çok çırpındık. Eşime elimle destek vererek suyun üstünde tutmaya çalıştım. Yardım için bağırdık ama kimse gelmiyordu. Herkes izliyordu. Sonunda bir can simidi attılar ve kaptan geldi. Önce kızımı kurtardı, ardından eşimi kurtardı. En sonunda da halatla biz çıktık.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güvenlik Kurtarma Olaylar Güncel Yaşam Çocuk Fatih Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP