DOLAR 34,1501 0.11%
EURO 38,2288 0.15%
ALTIN 2.915,640,05
BITCOIN 21711110.00064%
İstanbul
22°

AÇIK

05:23

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul’da 15. Kent Lokantası Açıldı
5 okunma

İstanbul’da 15. Kent Lokantası Açıldı

ABONE OL
Eylül 25, 2024 07:35
İstanbul’da 15. Kent Lokantası Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## İstanbul’da Yoksulluğa Karşı Bir Umut Noktası Daha: 15. Kent Lokantası Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Lokantalarının 15’incisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in katılımıyla açıldı.

**Sancaktepe Kent Lokantası, Sarıgazi metro durağı çıkışında yer alıyor.** Her gün, İBB Lojistik Destek Merkezi’nin mutfaklarında aşçılar tarafından hazırlanan 4 çeşitten oluşan menü, tabldot usulü olarak servis ediliyor.

**Lokanta, yalnızca kadın personel istihdam ediyor** ve 10 kişilik personel kadrosuyla aynı anda 55 misafir ağırlayabiliyor. Açılan 14 Kent Lokantasında bugüne kadar toplam 3 milyon 885 bin 527 kişiye hizmet verildi.

**Bugünkü menüde; çorba – sultan çorbası, ana yemek – rosto köftesi, yardımcı yemek – bulgur pilavı, tatlı – meyve – fıstıklı baklava – elma ve su bulunuyor.** 4 çeşit yemek için 40 lira ödeme yapılıyor.

**İmamoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kent Lokantalarının yoksullukla mücadele eden en önemli simge kuruluşlardan biri olduğunu vurguladı.** “Bu derin yoksulluk esnasında insanlarımıza umut olduk ve olmaya devam ediyoruz.” dedi. İmamoğlu ayrıca, “Kapasite arttığında her ilçede en az bir tane kent lokantası hedefliyoruz” diye ekledi.

**”Vatandaşların ihtiyacının hissedildiği ve kendi parasıyla bütçesini yormayacak bir şekilde günlük gıda ihtiyacını elde ettiği merkezlere dönüştüler”** diye belirten İmamoğlu, Kent Lokantalarının Türkiye’ye ve İstanbul’a yaygınlaştığını ve bu sayede insanlara sahipsiz olmadıkları hissini verdiğini vurguladı.

**Siyasi parti ayrımı yapmadan tüm belediye başkanlarıyla iş birliği içinde çalıştıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Esas olan yoksulluktan kurtulmaktır. Esas olan yoksulluğu bu milletin başından def etmektir. Bunun tek yolu vardır, akıldır, bilimdir, her işi işin erbabına teslim etmektir” dedi.**

**Basın mensuplarının Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın CHP’ye yönelik paylaşımı ile ilgili sorduğu soruya, İmamoğlu “Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir” diyerek yanıt verdi.**

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Lokantası, Yerel Yönetim, İstanbul, Politika, Güncel, Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP