DOLAR 34,0189 -0.14%
EURO 38,1057 0.51%
ALTIN 2.831,081,02
BITCOIN 21211863.98667%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İstanbul Valisi Pendik’teki İETT Otobüsü Kazası İncelemesinde Bulundu
18 okunma

İstanbul Valisi Pendik’teki İETT Otobüsü Kazası İncelemesinde Bulundu

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 07:36
İstanbul Valisi Pendik’teki İETT Otobüsü Kazası İncelemesinde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pendik’te bir İETT otobüsünün binaya çarpması sonucunda meydana gelen kazanın ardından, İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Vali Gül, kazanın ardından bina sakinlerini bilgilendirmek üzere de bir araya geldi.

Kaza, Pendik ilçesi Orhangazi Mahallesi Vatan Caddesi’nde dün öğleden sonra saat 16.20 sıralarında meydana geldi. Olay yerine gelen ilk bilgilere göre, 34 TP 5922 plakalı İETT otobüsü, Bülent D. kontrolünde iken direksiyon hakimiyetini kaybetti ve cadde üzerinde park halinde bulunan Salih Ç.’ye ait motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs, yolun karşısındaki bir erkek kuaförü dükkanına daldı. Kazada otobüste bulunan Ahsen A. adlı çocuk ile Muzaffer O., Kerim Ç., Berrak Ç., Salih Ç. ve Mevsim E. yaralandı.

Olay yerine gelen itfaiye, polis, sağlık ve UMKE ekipleri, yaralıları hastaneye sevk etti ve olay yerinde güvenlik önlemleri aldı. Otobüsün çarptığı binanın kolonu ağır hasar gördü ve bina tahliye edildi.

Bina sakinleri, geceyi kendilerine tahsis edilen otellerde geçirdi. Olay yerindeki inceleme ve çalışmalar gece geç saatlerde ara verildi ve sabah saatlerinde yeniden başladı. Otobüsün ne zaman ve nasıl olay yerinden kaldırılacağına dair karar, incelemelerin tamamlanması sonrasında verilecek.

İstanbul Valisi Davut Gül ve Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, sabah saatlerinde olay yerine tekrar gelerek bina sakinlerine bilgi verdi. Vali Gül, bina sakinlerine, “Binanızda değerli eşyalarınız olduğunu biliyoruz ve onları almak istemeniz çok normal. Bina hareketli mi değil mi kontrol edilecek ve önemli eşyalarınızı almaya izin verilebilir. Ancak, bunu yapmadan önce binanın güvenli olduğundan emin olmak gerekiyor. Yeni evlere ihtiyacınız olacak ve öğleden sonra, taşınacağınız yerlere dair bilgiler verilecek. Ayrıca, size destek olmak için bir miktar nakdi yardım yapılacak. Binanın yıkılıp yıkılmayacağı, yıkılırsa içinden eşyaların alınacak mı alınmayacak mı, nerede yeniden yapılacağı gibi konular, teknik incelemeler sonrasında netleşecek. Sizi bilgilendireceğiz.” dedi.

Davut Gül istanbul Pendik İETT Acil Durum İstanbul Trafik 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP