DOLAR 34,2058 -0.06%
EURO 37,5741 0.23%
ALTIN 2.886,580,60
BITCOIN 2084855-1.69707%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:39

AKŞAMA KALAN SÜRE

İstanbul Turizm Fuarı açıldı
5 okunma

İstanbul Turizm Fuarı açıldı

ABONE OL
Ekim 10, 2024 10:48
İstanbul Turizm Fuarı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Turizm Fuarı, bu yıl ikinci kez Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı. Turizm sektöründeki son gelişmelerin ele alınacağı fuar, iki gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuar, turizm geleceğinin de tartışıldığı bir platform görevi görecek.

İş Bankası, fuarın ana sponsoru olarak, turizm sektörüne desteğini vurguladı. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, 2024 yılından itibaren 2 yıllık bir süreçte turizm sektörüne 1 milyar dolar kaynak ayıracaklarını açıkladı. Yılmaz, “Turizm sektörünün yanında olmaya devam ediyoruz, otel yatırımlarından yenilemelerine, yeşil dönüşümden enerji kredilerine kadar geniş bir yelpazede destek sağlıyoruz.” dedi.

Türkiye’den ve dünyadan 35 ülkeden 15 binin üzerinde turizm profesyoneli fuarda bir araya geldi. Fuar, yeni iş birlikleri kurulmasını ve yeni ürünlerin tanıtılmasını amaçlıyor. Seminerler, sektör profesyonellerine yeni girişimler ve vizyonlar sunacak.

Fuarın açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dream Project CEO’su Volkan Ataman, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu katıldı.

‘SEKTÖRÜN DÖNÜŞÜMÜNDE BERABER OLMAK ÜZERE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ’

Yılmaz, geçen yıl Türkiye’nin turizm gelirlerinin 55 milyar dolara ulaştığını ve turist sayısının 56,7 milyona yükselerek rekor kırdığını belirtti. “Ülkemizin farklı bölgelerindeki turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve sektörün dönüşümüne uyum sağlaması için kurumların birlikte hareket etmesi önemlidir.” dedi. Yılmaz, “Turizm sektörünün dönüşümünde beraber olmaya, global rakipler karşısında sektöre güç katmaya ve sürdürülebilirliğine katkı sunmaya devam ediyoruz.” diye ekledi.

‘İLK TURİZM İHTİSAS ŞUBEMİZİ MART AYINDA AÇTIK’

İş Bankası, kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlarken, turizm sektörüne stratejik önem verdiği vurgulandı. Yılmaz, “2024 yılından itibaren 2 yıllık bir süreçte turizm sektörüne 1 milyar dolar kaynak aktaracağımızı taahhüt ettik. Turizm sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir yelpazede ürün ve hizmet sunmaya devam ediyoruz. Mart ayında Antalya’da açtığımız ilk Turizm İhtisas Şubesi, sektör paydaşlarıyla iş birliği geliştirmemizi sağlayacak.” dedi.

Yılmaz, “Uzun yıllardır Zeugma, Patara, Teos, Nysa, Kaman Kalehöyük, Stratonikeia antik kentlerinde yapılan kazı çalışmalarına verdiğimiz destek, Müzelerimiz, tarihi kültürel mirasımızı geleceğe taşımak için attığımız adımlar, bu yaklaşımımızın bir parçası. Ülkemizin geleceği için stratejik önem verdiğimiz turizme, gerek finansal çözümlerimizle, gerek ihtisaslaşmaya yönelik faaliyetlerimizle, tarihi mirasımızı ve doğayı korumak için gerçekleştirdiğimiz projelerle destek vermeyi sürdüreceğiz.” ifadesini kullandı.

‘OTELLERDEN YÜZDE 100 DOLUYUZ CÜMLESİNİ DUYMAK BENİ MUTLU EDİYOR’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Turizm Fuarı’nın hedefinin dünyanın en büyük ilk 3 fuarından biri olmak olduğunu söyledi. “İstanbul, turizmde güçlü bir konumda. Kültür, turizm, ticaret ve insani açıdan başkentlik kavramını yerleştirebileceğimiz bir şehir. İstanbul’u ziyaret eden turist sayısının hızla artması bizi mutlu ediyor. İstanbul’un marka değerini her yıl daha da yükselteceğimize eminim.” dedi.

İmamoğlu, “Sadece sayıya değil nitelik ve katma değere odaklanan bir turizm stratejisi sektörün tüm temsilcilerinin bahsettiği bir konu. İstanbul’da dijital adımların güçlü bir şekilde atıldığını görüyorum. İstanbul’da tarihin ve çevrenin iyileştirilmesi, doğaya verilen önem, ‘İBB Miras’ gibi bir markanın yaratılıyor olması gibi çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İyi bir turizm gözlemcisiyim ve son dönemde otellerin yüzde 100 dolu olduğunu duymak beni çok mutlu ediyor. Umarım bu anlayış daha da yaygınlaşır ve doğru bir fiyat politikasıyla, misafir ağırlama stratejisiyle gelen her turist kentten 360 derece faydalanabilir hale gelir.” diye ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Etkinlikler İstanbul Avrasya Ekonomi Kültür Finans Turizm

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.