DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141616-0.5559%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İstanbul Modern’de ‘Dünyalar Arasında’ Sergisi Açıldı
10 okunma

İstanbul Modern’de ‘Dünyalar Arasında’ Sergisi Açıldı

ABONE OL
Eylül 6, 2024 09:47
İstanbul Modern’de ‘Dünyalar Arasında’ Sergisi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Modern, Japon sanatçı Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergi, Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıldönümünü kutlamak amacıyla Japonya Vakfı ortaklığı, Japonya Büyükelçiliği ile Japonya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ve Arnica’nın desteğiyle düzenleniyor.

“Dünyalar Arasında” sergisi, sanatçının performans, video, yerleştirme ve resim gibi farklı sanat biçimleri aracılığıyla hafıza, varoluş, göç, yolculuk ve insan deneyimi gibi temaları ele alıyor.

Shiota’nın serginin adını taşıyan “Dünyalar Arasında” yerleştirmesi, Asya ve Avrupa’nın kesiştiği noktada yer alan İstanbul’un coğrafi konumundan ilham alıyor.

İstanbul Modern Şef Küratörü Öykü Özsoy Sağnak ve Asistan Küratör Yazın Öztürk tarafından hazırlanan sergi, 2015 yılında Venedik Bienali’nde Japonya’yı temsil eden Shiota’nın İstanbul Modern’deki ilk büyük ölçekli yerleştirmesini içeriyor.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, 20’nci kuruluş yıldönümlerinde dünyaca ünlü sanatçılarla gerçekleştirdikleri sergi serisine Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” adlı eserini eklemenin mutluluğunu dile getiriyor.

Chiharu Shiota, sergisinin Avrasya’nın sınırındaki eski bir limanda gerçekleşmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, “26 yıl önce Japonya’dan Almanya’ya taşındıktan beri kendimi ‘ara bir yerde’ yaşıyormuş gibi hissediyorum,” diye ifade ediyor.

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Katsumata Takahiko, “Chiharu Shiota’nın önceki çalışmalarında yaşam ve ölüm ile bellek ve gerçeklik gibi kavramlar arasındaki sınıra odaklandığını düşünürsek, çalışmalarını iki kıta arasında bulunan İstanbul’da sergilemenin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum,” diyor.

Küratör Öykü Özsoy Sağnak, Shiota’nın İstanbul Modern’deki yerleştirmesinde sergi salonunu kırmızı iplerle sararak “yokluk içinde var olma” temasına vurgu yaptığını belirtiyor.

Sergi, 6 Eylül 2024 – 20 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul Modern’de ziyaret edilebilir.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

İstanbul Modern Kültür Sanat Etkinlikler Diplomasi İstanbul Türkiye Japonya Kültür Sanat Eylül Japon

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP