DOLAR 34,1179 0.28%
EURO 38,1109 0.12%
ALTIN 2.875,141,64
BITCOIN 2144318-0.60707%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Faaliyete Açıldı
17 okunma

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Faaliyete Açıldı

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 08:48
İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Faaliyete Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi’ni hayata geçirerek, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada üniversitelerin kritik rolüne vurgu yaptı. Merkezin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil, öğrencileri bu konuda en önemli aktörler olarak nitelendirdi.

Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi’nin müdürlüğünü üstlenen Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil, üniversite-sanayi iş birliğini ön plana çıkararak sürdürülebilir kalkınma çalışmalarını yürüteceklerini belirtti.

Rektör Yüksektepe, üniversitelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada rehberlik rolünü üstlendiğini vurgulayarak, “Gündem 2030”un İstanbul Kültür Üniversitesi’nin Kurumsal Anayasasıyla örtüştüğünü ve Merkezin bu kapsamda faaliyetlerini planladığını ifade etti.

Pandeminin sürdürülebilirlik konusunda önemli dersler verdiğini belirten Rektör Yüksektepe, Merkezin eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, sanayi ve yenilikçilik, eşitsizliklerin azaltılması gibi alanlarda öğrencilere fayda sağlayacağını belirtti. Öğrencilerin sürdürülebilir kalkınma amaçlarını benimsemiş bireyler olarak yetişmesini hedeflediklerini vurguladı.

Prof. Dr. Tiftikçigil, Merkezin ulusal ve uluslararası boyutta çalışmalara odaklanacağını ve yeşil ekonomik dönüşüm gibi konulara odaklanacağını belirtti. Sürdürülebilir büyüme, kapsayıcı kalkınma, adil dönüşüm gibi alanlarda araştırma ve uygulama girişimleri gerçekleştireceklerini açıkladı. Ayrıca kurumlara eğitim-öğretim, danışmanlık hizmeti, Ar-Ge ve proje desteği sağlayacaklarını ekledi.

Kültür Üniversitesi İstanbul Çevre Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP