DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141616-0.5559%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İstanbul Havalimanı’nda M çiçeği virüsü takibi
12 okunma

İstanbul Havalimanı’nda M çiçeği virüsü takibi

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:44
İstanbul Havalimanı’nda M çiçeği virüsü takibi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından acil durum ilan edilen M çiçeği (MPOX) virüsünün yayılmasını önlemek için İstanbul Havalimanı yetkilileri önlemlerini artırdı. Özellikle M çiçeği virüsünün yaygın olduğu Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve diğer 11 Orta Afrika ülkesinden gelen uçuşlar yakından takip ediliyor.

İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, havalimanında alınan tedbirleri açıkladı. DSÖ’nün 14 Ağustos’ta küresel acil durum ilan etmesinden sonra İstanbul Havalimanı’nda, özellikle Afrika’dan gelen yolcuların dikkatle izlenmeye başlandığını belirtti. Dr. Kavak, “Havalimanımızda bulunan ekiplerimiz, özellikle Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden gelen yolcuları gözlemliyor. Ayrıca, bu ülkelerden gelen uçaklardan herhangi bir vaka bildirimi olup olmadığını sorgulamak için uçağın kapısına kadar gidiyoruz.” dedi.

Başhekim Kavak, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin yanı sıra 11 Afrika ülkesinden gelen uçuşların da takibe alındığını vurguladı. “Eğer şüpheli veya olası bir vaka tespit edilirse, 112 vasıtasıyla belirlenmiş bir hastaneye sevk edilecek.” şeklinde konuştu.

Dr. Kavak, İstanbul Havalimanı’nda M çiçeği virüsü vakasına rastlanmadığını ve şu an için ek tedbir alınmadığını açıkladı. Bununla birlikte, 17 Ağustos’ta Havalimanı paydaşlarının katılımıyla bir toplantı düzenlendiğini ve hastalıkla ilgili korunma yöntemleri ve çalışanların dikkat etmesi gereken konuların detaylı olarak ele alındığını belirtti. Bu toplantıya, Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara da online olarak katıldı ve katılımcıların sorularını cevapladı.

Dr. Kavak, “M çiçeği virüsünün belirtileri arasında vücutta döküntü, ateş, enfeksiyon, halsizlik, baş ağrısı ve kas ağrısı yer alıyor. Şu anda herhangi bir ek tedbir almamış olsak da, gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Dünya Sağlık Örgütü İstanbul Havalimanı istanbul Dünya Havacılık Yerel Sağlık Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP