DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde devir teslim töreni yapıldı
15 okunma

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde devir teslim töreni yapıldı

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 07:48
İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde devir teslim töreni yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde yeni rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in göreve başlaması dolayısıyla devir teslim töreni düzenlendi.

Resmi Gazete’de 15 Ağustos 2024 tarihli 2024/291 sayılı kararla yayımlanan kararname ile Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak atandı.

Törene, Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Özyurt, yeni rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, eski rektör Prof. Dr. Sait Yılmaz ve üniversitenin dekanları ile yöneticileri katıldı. Eski rektör Prof. Dr. Sait Yılmaz, görevini yeni rektöre devretti.

“Sait Hocamıza Teşekkür Ediyoruz”

Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Özyurt, yeni görevin hayırlı olmasını dileyerek, eski rektöre de hizmetleri için teşekkür etti. Özyurt, “Sait Hocamıza da teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar hiçbir görevden kaçmadı. Bizi hiçbir zaman kırmadı. Üniversitemize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“Çocuklarımızı En İyi Şekilde Yetiştireceğiz”

Yeni rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversiteye katkı sunmak için heyecanlı olduğunu belirtti. Özdemir, “Eğitim, bilimsel çalışmalar ve topluma katkı anlamında Üniversitemizi daha yukarılara taşımak en büyük hedefimiz olacak. En temel görevimiz eğitim-öğretimdir. Ülkemizin geleceği açısından en önemli potansiyeli durumunda olan çocuklarımızı sadece ülkemizin değil dünyanın da koşullarını dikkate alarak donanımlı bir şekilde yetiştireceğiz” diye konuştu. Ayrıca öğrenciler ve hocalarla yakın ilişki kurarak memnuniyeti ve motivasyonu artırmayı hedeflediğini belirtti.

Rektör V. Prof. Dr. Sait Yılmaz da yeni rektörü kutlayarak kendisine destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Süleyman Özdemir Kimdir?

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı’nda tamamladı. 1993 yılında Sakarya Üniversitesi’nde akademik yaşama başladı ve 1996 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde görev yaptı. 2005 yılında doçentliğe yükselen Özdemir, 2010 yılında profesör oldu. Cornell Üniversitesi ve Syracuse Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak çalışmalar yürüttü. 2015 yılında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne rektör olarak atandı ve 2023 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Rektörlük görevi sonrası İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne geri dönen Özdemir, dekanlık ve rektör danışmanlığı görevlerini üstlendi. 15 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul Esenyurt Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Özdemir’in uzmanlık alanları arasında sosyal politika, refah devleti, yaşlanan nüfus, sosyal güvenlik, endüstri ilişkileri, küreselleşme, çalışma ekonomisi, çalışma yaşamı, iş piyasaları, insan kaynakları yönetimi, sivil toplum kuruluşları, iş ve çalışma ahlakı, girişimcilik ve KOBİ’ler bulunmaktadır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Özdemir Esenyurt İstanbul Rektör Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP