DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2147457-0.02682%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İstanbul Barosu tarafından yeni adli yıl açılış töreni yapıldı
12 okunma

İstanbul Barosu tarafından yeni adli yıl açılış töreni yapıldı

ABONE OL
Eylül 3, 2024 07:36
İstanbul Barosu tarafından yeni adli yıl açılış töreni yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Adalet Sarayı’nda yeni yargı yılının başlangıcı için İstanbul Barosu tarafından bir tören düzenlendi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde gerçekleşen etkinlikte konuşan İstanbul Baro Başkanı avukat Filiz Saraç, avukatların ve baroların hukuk devletinin, insan haklarının ve demokrasinin temel koruyucuları olduğunu vurguladı.

Yeni yargı yılının, avukatların öldürülmediği ve şiddete maruz kalmadığı bir yıl olmasını dileyen Saraç, “Görevleri başındayken şehit düşen avukat Ersin Arslan, avukat Server Bakırtaş ve tüm meslek şehitlerini saygıyla anıyoruz. Biz avukatlar, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerini benimseyerek, özgür savunmanın ve adil yargılanma hakkının tartışılmaz olduğu, herkesin hukuk güvenliğine sahip olduğu bir geleceği birlikte inşa etme kararlılığımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Saraç, stajyer avukatların hakim ve savcı stajyerleri gibi ekonomik güvenceden yoksun olduğunu, yeni hukuk fakültelerinin açılmasının durdurulması gerektiğini ve şartlara uygun olmayan mevcut hukuk fakültelerinin kapatılması gerektiğini belirtti.

İstanbul Barosu olarak, hukukun üstünlüğünü savunmaya ve adaletsizliğe karşı durmaya kararlı olduklarını belirten Saraç, “Yeni yargı yılının, adaletin bağımsız, tarafsız ve herkes için eşit şekilde işlediği bir yıl olmasını diliyoruz. Meslektaşlarımızın, yargının ve tüm emekçilerin yeni yargı yılını kutluyor ve başarılı bir dönem diliyoruz.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Barosu İstanbul Güncel Tören Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP