DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail'in son 24 saatte Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 60 Filistinli hayatını kaybetti | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İsrail'in son 24 saatte Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 60 Filistinli hayatını kaybetti | Dış Haberler
12 okunma

İsrail'in son 24 saatte Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 60 Filistinli hayatını kaybetti | Dış Haberler

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine son 24 saatte düzenlediği saldırılarda en az 60 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Hamas, İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı 2 okulu bombalayarak savunmasız sivilleri yok etmeyi, yerinden etmeyi ve korkutmayı amaçladığını belirtti

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 07:46
İsrail'in son 24 saatte Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 60 Filistinli hayatını kaybetti | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’nin kuzeyinde, İsrail ordusu Reyyan ailesinin evini bombalayarak bir Filistinlinin ölümüne yol açtı. Bu bilgi, Gazze’deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal tarafından verildi.

İsrail topçuları, Gazze’nin kuzeyine ve Gazze şehrine düzenlediği saldırılarda toplam 26 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu saldırılardan 5’i Gazze şehrinin merkezindeki Şeldan ailesinin evine, 5’i Zeytun Mahallesi’ne ve 16’sı ise ez-Zehra ve Abdulfettah Hammud okullarına yönelikti. Bu okullar, Gazze’nin doğusunda yerinden edilmiş Filistinlilere barınak olarak hizmet veriyordu.

GAZZE'NİN ORTA KESİMLERİ

Deyr el-Belah’a düzenlenen İsrail saldırılarında 26 Filistinli öldü. Bu saldırılarda 8’i Bureyc Mülteci Kampı’ndaki Ebu Zeyd ailesine ait bir eve, 3’ü Nusayrat Mülteci Kampı’na ve 15’i Bureyc’teki bir yerleşim yerine yönelikti.

REKLAM

Ölenler arasında Ebu Zeyd, Nusayrat ve Bureyc’te meydana gelen saldırılarda ölenler bulunuyordu.

GAZZE'NİN GÜNEYİ

Gazze’nin güneyinde, Han Yunus’ta İsrail ordusunun iki eve düzenlediği saldırıda 7 Filistinli hayatını kaybetti. Bu saldırılardan biri el-Fecm ailesine ait eve yönelikti ve 1 Filistinli kadının ölümüne yol açtı. Diğer saldırıda ise Ahmed ailesinin evi hedef alındı ve 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas, Gazze’nin doğusundaki Tuffah Mahallesi’nde yer alan “Ez-Zehra” ve “Abdulfettah Hamud” isimli okulların bombalanmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Bu okullar, yerinden edilmiş Filistinlilere barınak olarak hizmet veriyordu. Hamas, faşist işgal ordusunun bu katliamları ve okullara yönelik saldırıları 10 aydır devam eden savaş suçları serisinin bir parçası olarak nitelendirdi.

Hamas’ın açıklamasında, İsrail hükümetinin bu katliamları savunmasız sivilleri yok etmek, yerinden etmek ve korkutmak amacıyla gerçekleştirdiği vurgulandı.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 39 bin 699 Filistinli öldü, bunların 16 bin 314’ü çocuk ve 10 bin 980’i kadındı. Saldırılar ayrıca 91 bin 722 yaralıya yol açtı.

REKLAM

Binlerce ölü enkaz altında kalırken, halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor ve sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 684 askerinin öldüğünü duyurdu. Bu sayının 331’i karadan işgal sürecinde meydana geldi.

24 Kasım 2023’te çatışmalara verilen 4 günlük “insani ara” 3 gün daha uzatıldı. Bu süreçte 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak İsrail binlerce Filistinliyi alıkoymaya ve hapsetmeye devam ediyor.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 620 Filistinli hayatını kaybetti.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP