DOLAR 34,2054 0.06%
EURO 37,9981 -0.27%
ALTIN 2.912,150,57
BITCOIN 21855320.55517%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:16

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İsrail'in saldırılarını şiddetlendirdiği Lübnan'a çok sayıda ülke yardım yapacağını duyurdu | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İsrail'in saldırılarını şiddetlendirdiği Lübnan'a çok sayıda ülke yardım yapacağını duyurdu | Dış Haberler
6 okunma

İsrail'in saldırılarını şiddetlendirdiği Lübnan'a çok sayıda ülke yardım yapacağını duyurdu | Dış Haberler

İsrail saldırıları altındaki Lübnan'a çok sayıda ülke insani yardım ulaştıracağını açıkladı

ABONE OL
Ekim 1, 2024 07:45
İsrail'in saldırılarını şiddetlendirdiği Lübnan'a çok sayıda ülke yardım yapacağını duyurdu | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’a yardımda bulunacak ülkeler ve uluslararası kuruluşlar arasında Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Mısır, Irak, Ürdün, Kanada, Fransa ve İngiltere yer alıyor. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) da Lübnan’a destek sağlayacaklarını açıkladı.

Lübnan sınırında hareketlilik Haberi Görüntüle

İsrail ordusunun saldırıları yoğunlaşırken, Lübnan’da yaşanan çatışmaların ardından 17 Eylül’den beri 1217 kişi hayatını kaybetti, 970 kişi de yaralandı. Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatılması çatışmaların başlangıç noktası oldu.

İsrail’in bombardımanları nedeniyle ülke genelinde yüz binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Savaş endişesinin artmasıyla birlikte, Lübnan’a yardım edeceğini açıklayan ülkeler ve uluslararası kuruluşların sayısı giderek arttı.

Türkiye

Türkiye, 30 ton insani ve tıbbi yardım malzemesi taşıyan bir uçağı Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gönderdi.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan haber ajansı SPA’nın duyurusuna göre, ülke Lübnan halkına insani ve tıbbi yardım sağlayarak bu zorlu dönemde destek olacak.

Katar

Katar haber ajansı QNA, 24 Eylül’de Katar Yardım Kuruluşu’nun Lübnan’ın güneyinde insani yardım dağıttığını duyurdu.

BAE

BAE resmi ajansı WAM, Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın Lübnan’a 100 milyon dolarlık acil yardım yapılması talimatını verdiğini bildirdi.

Bu adım, BAE’nin Lübnan’ı destekleme ve mevcut zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olma kararlılığının bir göstergesi olarak yorumlandı.

Mısır

Mısır Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Abdulfettah esSisi’nin Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile yaptığı telefon görüşmesinde Lübnan’a acilen insani ve tıbbi yardım malzemesi gönderilmesi talimatı verdiğini duyurdu.

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya esSudani, gerilimin artmasının ardından Lübnan’a yardım ulaştırmak ve yakıt nakliyesini kolaylaştırmak amacıyla hava ve kara köprüsü kurulacağını duyurdu.

Sudani, Irak’ın Lübnan’a yönelik yardımlarının, hastaneler ve diğer kurumlar için jeneratörleri çalıştırmak üzere gerekli yakıtın gönderilmesini kolaylaştırmayı ve Lübnanlı hastaların ve yaralıların Irak hastanelerinde tedavi görebilmesini sağlamayı amaçladığını belirtti.

Irak Hükümet Sözcüsü Basim elAvadi, Irak resmi haber ajansı INA’ya yaptığı açıklamada, ülkesinin Lübnan’a ilaç, gıda, kıyafet gibi çeşitli malzemelerin bulunduğu yüzlerce tonluk yardım malzemesi gönderdiğini söyledi.

Avadi, Irak’ın Lübnan’a yönelik yardımlarının devam edeceğini vurguladı.

Ürdün

Ürdün haber ajansı Petra, 29 Eylül’de insani yardım malzemesi taşıyan bir uçağın Lübnan’a ulaştığını ve Lübnan ordusuna teslim edildiğini duyurdu.

Bu, eylül ayında gönderilen ikinci yardım malzemesi taşıyan uçak oldu.

Kanada

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki sivillere 7,4 milyon dolarlık yardım sağlayacağını açıkladı.

Fransa

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, 29 Eylül’de Lübnan’a yaptığı ziyaret sırasında Fransa’dan getirilen 12 ton tıbbi malzemenin, ağır yaralı 1000 kişinin tedavisinde kullanılmak üzere Lübnanlı yetkililere teslim edildiğini duyurdu.

İngiltere

İngiltere, Lübnan’da insani yardımların desteklenmesi için 5 milyon sterlinlik yardımda bulunma kararı aldı. Bu yardım UNICEF aracılığıyla dağıtılacak.

Avrupa Birliği

Avrupa Birliği, 29 Eylül’de yaptığı açıklamada, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılardan etkilenenlere yardım ulaştırılması için 11,2 milyon dolar değerinde insani yardım sağlayacağını duyurdu.

Dünya Gıda Programı

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Gıda Programı, Lübnan’a yönelik saldırılardan etkilenen 1 milyon kişiye gıda yardımı sağlanması için bir operasyon başlattığını duyurdu. Bu kapsamda, Lübnan genelinde yerinden edilenlere hazır gıda, ekmek, sıcak yemek ve gıda kolisi dağıtılacak.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP