DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 27 Filistinli öldü | Dış Haberler
35 okunma

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 27 Filistinli öldü | Dış Haberler

İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine son bir günde düzenlediği saldırılarda 27 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 09:46
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 27 Filistinli öldü | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, son İsrail saldırılarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, İsrail’in dün sabah saatlerinden itibaren Gazze’nin çeşitli bölgelerine saldırılar düzenlediği belirtildi.

Basal, İsrail’in Beyt Lahya’ya düzenlediği hava saldırısında Hammuda ailesinin evinin tamamen yıkıldığını ve 11 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar ve kadınlar da bulunuyordu.

Beyt Lahya’nın eş-Şeyma bölgesinde bulunan Kasım ailesinin evine de saldırı düzenlendiği belirtilen açıklamada, saldırıda çok sayıda Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nın Tel ez-Zater bölgesinde ise İsrail savaş uçakları Selman ailesine ait evi bombaladı. Saldırıda 1 kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze’nin Ez-Zeytun Mahallesi’ne düzenlenen saldırıda ise 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Megazi Mülteci Kampı’nda İsrail ordusunun Ed-Debaki ailesine ait evi hedef aldığı belirtildi. Bu saldırıda 6 Filistinli hayatını kaybetti.

Han Yunus’un doğusunda bulunan Beni Süheyle beldesinde Ebu Şebab ailesinin evine düzenlenen hava saldırısında 5 Filistinlinin öldüğü ve çok sayıda Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Nasır Hastanesi’nden alınan bilgiye göre, Abasan el-Kebira kasabasında İsrail güçlerinin Filistinlileri hedef alan saldırılarında biri çocuk olmak üzere 3 Filistinli öldü. Yaralılar Gazze Şeridi’ndeki hastanelere nakledildi.

7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarında en az 40 bin 265 Filistinli öldü ve 93 bin 144 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtiliyor.

Sivil altyapı da İsrail saldırılarında zarar gördü. Hastaneler ve eğitim kurumları hedef alındı, halkın sığındığı yerler tahrip edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP