DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail'in, Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının başladığı gün düzenlediği saldırıda 3 kişi öldü | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • İsrail'in, Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının başladığı gün düzenlediği saldırıda 3 kişi öldü | Dış Haberler
21 okunma

İsrail'in, Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının başladığı gün düzenlediği saldırıda 3 kişi öldü | Dış Haberler

İsrail, Gazze'deki hükümetin, sağlık ekiplerinin çalışmalarını yürütebilmesi ve çocukların aşıya giderken tehlikeye maruz kalmaması için aşı kampanyası süresince ateşkes yapılması çağrısına kulak asmayıp saldırılarına devam etti. İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümetiyse, çocuk felci aşılarının yapılabilmesi için ateşkes çağrısında bulundu

ABONE OL
Eylül 1, 2024 07:45
İsrail'in, Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının başladığı gün düzenlediği saldırıda 3 kişi öldü | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi yakınlarına gerçekleştirilen İsrail saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı. Saldırı, çocuk felci aşı kampanyasının başlamasının hemen ardından gerçekleşti.

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta, 12 Eylül’e kadar devam edecek bir çocuk felci aşı kampanyası başlatıldı. Kampanyayı Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve UNRWA birlikte yürütüyor.

Filistin hükümeti, aşı kampanyasının sağlık çalışanlarının güvenle çalışmalarını sağlamak ve çocukların tehlikeye girmesini önlemek için İsrail’den ateşkes çağrısında bulundu. Ancak İsrail, çağrıya kulak asmayarak saldırılarını sürdürdü.

Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, saldırının El-Ehli Baptist Hastanesi laboratuvar bölümünün yakınlarında gerçekleştiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Hamas, İsrail’in saldırıyı “faşizm” olarak niteleyerek uluslararası toplumun sessizliğinden yararlanarak hastaneleri ve sivil kurumları hedef aldığını belirtti. Hamas, uluslararası topluma bu suçları durdurma çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi’nde 10 yaşın altındaki çocuklar için çocuk felci aşı kampanyası başlatıldı. Kampanya Teknik Komite Başkanı Mecdi Zuheyr, kampanyanın Gazze Şeridi’ndeki tüm çocukların %90’ından fazlasına ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

FİLİSTİN HÜKÜMETİNDEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Filistin hükümeti, çocuk felci aşısı kampanyasının “önemli ve gerekli” olduğuna vurgu yaparak, aşı ekiplerinin çalışmalarını tamamlayabilmeleri için ateşkes çağrısında bulundu.

Hükümet, aşı kampanyası boyunca çocukların ve ailelerinin İsrail saldırılarına maruz kalmaması için de ateşkes yapılması gerektiğini belirtti.

İsrail, yaptığı açıklamada ateşkes konusuna değinmeden, uluslararası kuruluşların öncülüğünde aşı kampanyasına başlanacağını duyurdu.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP