DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21561380.17148%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail'e İtalya karşısında şok protesto
11 okunma

İsrail'e İtalya karşısında şok protesto

Uluslar Ligi'nde İsrail ile İtalya, Macaristan'da karşı karşıya geldi. Mücadeleyi çok sayıda İtalyan taraftar da tribünden takip etti. İsrail'in milli marşı...

ABONE OL
Eylül 10, 2024 08:34
İsrail'e İtalya karşısında şok protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UEFA Uluslar A Ligi’nin 2. Grubunda oynanan İsrail-İtalya maçı, maçın başlangıcında yaşanan sıra dışı bir protesto ile başladı. İtalyan taraftarların bir bölümü, İsrail milli marşının çalınması sırasında sırtlarını dönerek tepkilerini gösterdiler.

Oyunun ev sahibi, güvenlik endişeleri nedeniyle Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Bozsik Stadı’nda oynandı. İtalyan medyasına göre, İtalyan taraftarlar arasında 50 kişilik bir grup, İsrail marşının çalınması esnasında, sahaya arkalarını dönerek İsrail’e yönelik protestolarını dile getirdiler.

Sosyal medyada geniş yankı bulan bu protesto, tartışma konusu oldu. Bazı kullanıcılar, bu eylemi İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı gösterilen “saygılı ve tarihsel” bir tepki olarak değerlendirirken, bazıları da sırtını dönenleri fanatik taraftarlar arasında “faşist gruplar” olarak nitelendirdi.

Protestoyla başlayan maçta, konuk takım İtalya, rakibini 2-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.

İtalya ile İsrail arasındaki ikinci maçın 14 Ekim’de İtalya’nın Udine kentinde oynanması planlanıyor. Basında çıkan haberlere göre, Udine Belediyesi, bu maça ev sahipliği yapmak istemediğini belirtmişti. İtalya’da Ekim 2023’ten itibaren, İsrail’in Gazze’ye ve Filistinlilere yönelik saldırıları sık sık protesto ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP