DOLAR 34,1696 -0.01%
EURO 37,2176 0.17%
ALTIN 2.943,140,22
BITCOIN 2297472-0.37217%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

15:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İsrail'den Almanya'ya 'insancıl hukuka uyacağına dair' mektup | Dış Haberler
8 okunma

İsrail'den Almanya'ya 'insancıl hukuka uyacağına dair' mektup | Dış Haberler

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya'dan temin edilen silahların kullanımında uluslararası insancıl hukuka uyacağına dair İsrail'den mektup aldıklarını itiraf etti

ABONE OL
Ekim 17, 2024 07:46
İsrail'den Almanya'ya 'insancıl hukuka uyacağına dair' mektup | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Federal Meclis’te Hristiyan Birlik (CDU/CSU) milletvekillerinin sorularına yanıt verdi. Milletvekilleri, hükümetin İsrail’e mühimmat ve tank yedek parçaları için ihracat izni vermeyi neden aylardır reddettiğini sormuştu.

Baerbock, Başbakan Olaf Scholz’un da belirttiği gibi, İsrail’e silah satışının durdurulmasının veya boykot edilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. Hükümetin yasalara uyduğunu ve son aylarda silah tedarik ettiğini savundu.

"HER SİLAH TALEBİ İNCELENİYOR"

Baerbock, “Federal hükümet olarak, uluslararası insancıl hukuka uymak zorundayız. Her (silah) talebi dikkatlice inceleniyor. Bu taleplerin yasalarımıza ve düzenlemelerimize uygunluğu kontrol ediliyor. Bu, uluslararası insancıl hukuk taahhütlerini yerine getirmemizi gerektiriyor. Şimdi bu son meseleler için aynı prensipler geçerli. Başbakan da bu noktada diğer (silah) onaylarının verileceğini açıkça belirtti.” şeklinde konuştu.

"HER ZAMAN İNSANİ KONULARIN ÜZERİNDE DURDULARINI" SAVUNDU

Baerbock, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık gibi Almanya’nın da her zaman insani konulara öncelik verdiğini savundu. “ABD Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı, tam da aynı konuda uluslararası insancıl hukuk konusunda bir mektup yazdı. Size soruyorum, onlara artık İsrail’in ve meşru müdafaasının desteklemediklerini mi söylüyorsunuz?” diye sordu.

Baerbock, her başvurunun incelendiğini tekrarlayarak, “Söylediğim gibi, uluslararası insancıl hukuka uyulması sağlanmalıdır. Şimdi son talepler için aynı şeyleri içeren bir mektup var. Bu mektubun (gelmesinin) uzun sürmesini bana değil başkalarına sormanız lazım.” dedi.

İSRAİL HÜKÜMETİNDEN YAZILI BEYAN İSTEMİŞLERDİ

Alman medyası, Baerbock ve Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck’in aylardır silah satışlarına ilişkin gizli kararlar aldıklarını ve Federal Güvenlik Konseyi’nde İsrail’e silah verilmesini engellediklerini yazmıştı. Medyada, İsrail hükümetinden yazılı bir beyan talep ettikleri de iddia ediliyordu.

İsrail’in silahların uluslararası hukuka uygun olarak kullanılacağına dair yazılı güvence verdikten sonra teslimatın yeniden başlatıldığı iddia edilmişti.

Baerbock, yaptığı açıklama ile bu haberleri doğrulamış oldu.

Başbakan Scholz da bugün Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, İsrail’e silah ve mühimmat desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

*Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.