DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21547950.32016%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail Saldırısı Sonucu Ailesini Kaybeden Gazzeli Ahmed Baraka Türkiye’ye Sığındı
17 okunma

İsrail Saldırısı Sonucu Ailesini Kaybeden Gazzeli Ahmed Baraka Türkiye’ye Sığındı

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 08:56
İsrail Saldırısı Sonucu Ailesini Kaybeden Gazzeli Ahmed Baraka Türkiye’ye Sığındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazzeli Ahmed Baraka, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ailesinden 16 kişiyi kaybetti. Saldırıda yaralanan 5 yaşındaki kızı Merve ile birlikte Türkiye’ye sığındı.

Çiftçilikle uğraşan Baraka, kızının tedavisi için Ankara’da bir otele yerleşti. AA muhabirine, saldırının 3. gününde camiden dönerken gözünün önünde evine düşen bomba sonucu eşini, 4 çocuğunu, anne babasını, kardeşlerini ve yakınlarını kaybettiğini anlattı. Kızı Merve ise ayak ve sırtından yaralandı.

15 gün Gazze’de kaldıktan sonra kızının Mısır’a sevk edildiğini belirten Baraka, burada önce kızının bacağının kesileceği söylendiğini, ancak daha sonra bunun tedavisi olduğunu ifade edildiğini aktardı. Mısır’da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle karşılaştıklarını ve kızının Türkiye’de tedavi edilmesini istediklerini belirtti.

Geçen yıl kasımda Türkiye’ye gelen Baraka, kızının tedavisinin sadece estetik bölümünün kaldığını söyledi. Otelde kaldıklarını ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Baraka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti devletine ve vatandaşlarına teşekkür etti.

“Bütün Arap ülkelerinden hiç kimseden böyle bir destek ve yardım görmedik. Allah herkesten razı olsun.” dedi.

“Savaş ekranlarda görüldüğü gibi değil”

Gazze’deki savaşın çok zor olduğunu vurgulayan Baraka, “Allah kimseye yaşatmasın, Gazze’deki savaş ekranlarda görüldüğü gibi değil. İsrail güçleri bir dairede, hastanede, okulda ya da camide eğer 50-100 kişi varsa, direkt bombayı atıyor ve hepsini öldürüyor. Bu sabah bir yerde 20 kişi şehit oldu. Orada katliam var. Geçen hafta da bir camiyi bombaladı. Şu anda siz bile yardım etmek isterseniz sizi de vuruyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin Gazze’ye en çok destek veren ülke olduğunu belirten Baraka, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin vefatının büyük bir kayıp olduğunu ve şoka uğradıklarını ifade etti. Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın kendilerini yalnız bıraktığını vurgulayan Baraka, şu ifadeleri kullandı:

“Bir Müslüman olarak, şu anda bana ‘Hacca git’ deseler gitmem. Çünkü, Suudi Arabistan onlarla işbirliği yapıyor. Birleşik Arap Emirlikleri de aynı şekilde. Bizim en yakın komşumuz Ürdün, bizi ilk bırakan oldu. Eğer gerçekten yardım yapmak isteseydi, iki tane sınır kapısı var, oradan yardım gönderebilirdi. Uçaklarla yardım dağıtıyorlar. Bunlar bazen çocukların üzerine düşüyor, bazen evin üstüne düşüyor, bu şekilde sadece benim bildiğim 50 kişi şehit oldu. Bütün Arap ülkeleri, İsrail’den bu kadar mı korkuyor? İsrail zaten kaç kişi? Bize destek olsalardı, savaş bu kadar uzamazdı.”

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Orta Doğu Türkiye İsrail ankara Gazze Savaş ve Çatışma Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.