DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İsrail ordusu Yemen'den ülkeye balistik füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu | Dış Haberler
13 okunma

İsrail ordusu Yemen'den ülkeye balistik füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu | Dış Haberler

İsrail ordusu, Yemen'den atılan balistik füzenin ülkenin merkez bölgesini hedef aldığını, ülkenin farklı bölgelerinde saldırı alarmları çaldığını ve hava savunma sistemlerinden ateşlenen önleyici füzelerin neden olduğu patlama seslerinin birden fazla noktada duyulduğunu açıkladı.

ABONE OL
Eylül 15, 2024 08:45
İsrail ordusu Yemen'den ülkeye balistik füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu, Yemen’den fırlatılan balistik bir füzenin ülkenin merkez bölgesindeki açık bir alana düştüğünü duyurdu. Füzenin düşüşü nedeniyle ülkenin çeşitli bölgelerinde sirenler çaldı.

Ülke genelinde duyulan patlamaların, füzeye karşı fırlatılan önleyici füzelerden kaynaklandığı belirtildi. Önleyici füzelerin hedefi vurup vurmadığı ise henüz inceleniyor.

İsrail ordusunun iç cephe komutanlığı, halka verilen güvenlik uyarılarında herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.

İsrail polis sözcülüğü ise işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Modin tren istasyonuna önleyici füzelerden düşen şarapnellerin isabet ettiğini ve maddi hasara yol açtığını açıkladı.

Öte yandan, Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki Lid (Lod) kenti yakınlarında açık bir alana düşen füze parçalarının bir yangına neden olduğu bildirildi.

İsrail acil yardım servisleri, sığınaklara gitmeye çalışırken çeşitli yaralanmalar yaşayan 9 kişiden yardım talebi aldığını duyurdu.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’in şehir merkezinde, 19 Temmuz’da yerel saatle 03.00’te düzenlenen İHA saldırısı sonucunda meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı.

İsrail ordusu, 20 Temmuz’da Yemen’de İran destekli Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı’na hava saldırısı düzenlemişti.

*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP